Mersin İdmanyurdu’nda Çaykur Rizespor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Mersin İdmanyurdu’nda Çaykur Rizespor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, ligin 3. haftasında Çaykur Rizespor ile Adana’da yapacakları karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor.
Macit Özcan Spor Tesisleri’nde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki gece antrenmanına ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertli ekip, daha sonra açma-germe hareketleri yaptı. Dar alanda kısa pas çalışmasıyla antrenmana devam eden oyuncular, çift kale maçın ardından yaptıkları düz koşu ile çalışmaları tamamladı.
Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan takım kaptanı Servet Çetin, zemin problemi nedeniyle Çaykur Rizespor karşılaşmasının Adana’da oynanacak olmasının takımı etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya, "Etkilememesi lazım. Tabii ki yeni yapılan stadyumumuzda, o güzel atmosferde oynamak isterdik ama bunu futbolcular olarak bir bahane olarak görmememiz gerekiyor. Sonuçta nerede oynarsak oynayalım puan ve puanlar almamız gerekiyor. Gönül isterdi ki stadımızda oynayalım ama şartlar böyle. Biz bu durumu bir bahane olarak görmemeliyiz. O yüzden saha nerede olursa olsun kazanmamız gereken bir maç oynayacağız ve inşallah 3 puan alacağız" şeklinde yanıt verdi.
Ligin ilk 2 haftasında alınan sonuçları da değerlendiren Çetin, şöyle devam etti:
"Aslında Beşiktaş maçında da puan ve puanlar alabilirdik. Yeni takım olmamızın verdiği sıkıntıdan dolayı bu puanı alamadık. Gerçekten o maçı iyi oynamıştık. Nitekim Kasımpaşa maçında da öyle. 2-0 öne geçmiştik ve orada da 3 puan alabilirdik. Tabii ki bizim gibi yeni takımların bir an önce puanlar alması gerekiyor ki, hem özgüven anlamında hem de birlik beraberlik anlamında bu puanlar takımı kaynaştıracaktır. O yüzden bizim tek amacımız bir an önce puanlar alıp, takımın kendine güveninin gelmesi. Ondan sonra daha iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum. İki haftada 1 puan bizim için iyi bir netice değil ama tek sevindirici tarafı o iki maçtan da puanlar alabilirdik olması. İnşallah önümüzdeki maçlarda bunları telafi edeceğiz."