Mersin Uluslararası Müzik Festivali başladı

Mersin Uluslararası Müzik Festivali başladı

Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılış törenine CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Açılış töreninde, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı konuşmada, maden faciasının yüreklere büyük bir acı düşürdüğünü belirterek, bu acının yıllar sonra bile geçmeyeceğini söyledi. Bu olay nedeniyle festivalin başlangıcını bir süre ertelediklerini dile getiren Yağcı, tüm etkinlikleri Soma’da hayatını kaybedenlere adadıklarını ifade etti.
Konuşmanın ardından festival kapsamında ’Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor’ sloganıyla düzenlenen beste yarışmasında birinci olan Melis Öztoprak’a plaketi verildi. Öztoprak, ödülünü Soma’da hayatını kaybedenlere adadığını söyledi. Törende ayrıca ’Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenekler Özel Ödülü’ keman sanatçısı Veriko Tchumbridze’ye, ’Festival Kent Ödülü’ Tufan ailesi adına gazeteci Tankut Tufan’a, ’Festival Sanat Ödülü’ ise Barış İçin Müzik Vakfı’na verildi.

Program, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki konseriyle sürdü. Ardından orkestraya İngiliz keman virtüözü Charlie Siem de katıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Charlie Siem, festivalin açılış konserinde dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.