Mersin’de Engelli Danışma Merkezi Hizmete Girdi

Mersin’de Engelli Danışma Merkezi Hizmete Girdi

Mersin’deki engelli vatandaşların sorunlarına uzman görevliler aracılığıyla çare arayacak Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Danışma Merkezi, Ulu Çarşı altında hizmete girdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Engelli Danışma Merkezi’nin hizmete girmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Göreve ‘Engelsiz Mersin’ sloganıyla geldiklerini ve geride kalan 6 ay içerisinde başta Engelliler Daire Başkanlığı olmak üzere engelli vatandaşlar için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kocamaz, bugün hizmete giren ‘Engelli Danışma Merkezi’ ile bu konudaki projelerinin devam ettiğini kaydetti.
Ulu Çarşı’nın altında faaliyete giren ‘Engelli Danışma Merkezi’nde, konusunda uzman görevlilerin, engelli vatandaşların sorunlarına çare arayacaklarını ifade eden Kocamaz, “Bu personel, engelli vatandaşlarımızın her konuda kafasına takılan sorulara cevap arayacaklar. Personelimiz, engellilerin emeklilik şartlarından tutun da engellilere verilecek sağlık kurulu raporu için ne yapmaları gerektiği, engelli kimlik kartlarının çıkması konusunda ne yapılması gerektiği konusunda yönlendirici ve istihdama yönelik danışmanlık hizmetinde bulunacaklar. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza psikolojik destek programlarının da uygulanacağı merkezimizde verilecek bu hizmetler tamamen ücretsiz olacaktır” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşların her konuda yanlarında olmaya çalıştıklarını ve ellerinden geldiği kadar sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını dile getiren Kocamaz, “Hepimiz potansiyel birer engelliyiz. Yarın bir kaza veya hastalık sonucu engelli olmayacağımızın garantisi yok, çünkü engelli olmak kimsenin kendi tercihi değil. Bu yüzden toplum olarak engelli vatandaşlarımızın hayata tekrar adapte olabilmeleri ve onların yaşantılarını kolaylaştıracak girişimlere destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.