Mersin’de Mali Müşavirler Işid Terörünü Lanetledi

Mersin’de Mali Müşavirler Işid Terörünü Lanetledi

Mersin’de mali müşavirler, IŞİD terör örgütünün yaşattığı vahşeti kınayarak lanetlediler. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, IŞİD’in Kobani’ye saldırmasıyla Türkiye’de iki gündür devam eden olaylar üzerine halka sağduyu çağrısı yaptı.
IŞİD’in Suriye ve Irak’ta başlattığı savaş ve Ortadoğu’da akan kan ile Türkiye’ye sıçrayan olaylara bir tepki de Mersin SMMMO üyelerinden geldi. SMMMO Başkanı Göktaş, Yönetim Kurulu ve oda üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, mali müşavirler olarak yaşananları kınadıklarını söyledi. SMMMO’da gerçekleştirilen açıklamada Başkan Göktaş, günümüzde de küresel emperyalizmin saldırganlığını bütün vahşetiyle sürdürdüğünü belirtti. Sonu getirilemeyen çatışmalar, terör ve şiddetin, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında insanlığın geleceğini tehdit ettiğini vurgulayan Göktaş, “Türk ulusu, emperyalizme karşı verdiği kurtuluş mücadelesinde savaşın ne kadar korkunç olduğunu, yıkımını, kan ve gözyaşını çok yakından ve derinden yaşamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir ulusun hayatı söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir’ diyerek, savaşın insanlık için yıkım ve felaket olduğunu belirtmiştir. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözüyle de ülkemizde ve tüm dünyada barış olması gerektiğini vurgulamıştır. Mersin Mali Müşavirler Odası olarak, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsendiği, savaşın, terörün, çatışmanın, şiddetin, kavganın olmadığı günler istiyoruz” dedi.
Türkiye’de iki gündür yaşanan ve can kayıplarına neden olan olaylara da değinen ve sağduyu çağrısı yapan Göktaş, “Bugün ülkeyi yönetenlerin de burada büyük payı var, IŞİD gibi Müslümanlıkla alakası olmayan örgütlerin estirdiği terör de var. Bu yaşananları Mali Müşavirler Odası olarak lanetliyoruz, kınıyoruz. Barışın ülkemizde ve dünyada hakim olmasını yürekten diliyoruz. Tüm halkımızı tepki gösterirken etrafı yıkıp yıkmamaya, sabırlı olmaya ve sağduyuya davet ediyoruz” diye konuştu.