Mersin’in Doğu Girişi Düzenleniyor

Mersin’in Doğu Girişi Düzenleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Mersin’in kanayan yarası olan ve Mersin halkının büyük tepkisine neden olan Mersin’in doğu girişindeki görüntü ve çevre kirliğini yok etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, yıllarca bakımsız bırakılan orta refüjlerde ağaç budama ve bakım çalışmalarını Huzurkent’te sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında kuruyan otlar, yabani bitkiler ve çöpler temizlenip ağaçlar budanarak, orta refüjler daha modern ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in doğu girişini elden geçirdiklerini belirterek, yapılan çalışmalarla birlikte Mersin halkının yıllardır özlemini çektiği ve turizm kenti Mersin’e yakışan bir görüntü sağlayacaklarını ifade etti. Çarpık kentleşme sonucunda beton yığınına sıkışan bir kenti yeşile bürüyerek, halkın rahat nefes alabileceği bir görünüme kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Kocamaz, “Mersin’de yapacağımız çok iş var. Hepimizin ortak paydası olan bu kenti kaderine terk edemeyiz. 31 Mart sabahı hep birlikte Mersin’e temiz bir sayfa açtık. Herkesin hayalindeki Mersin’i yaratmak için çıktığımız bu yolda, inşallah halkımıza mahcup olmayacağız, bu kentin her köşesini nakış gibi işleyeceğiz” dedi.