Mersinli Hakemler Sezonu Açtı

Mersinli Hakemler Sezonu Açtı

Mersin’de 2014-2015 sezonunda amatör ve profesyonel liglerde görev alacak hakemler ve gözlemciler, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi’nin (TFFHGD) düzenlediği törenle sezonu açtı.
Nevin Yanıt Spor Kompleksi’ndeki törende konuşan TFFHGD Mersin Şube Başkanı Hüdaverdi Savcı, göreve geldikleri ilk günden beri hakem camiasının birlik ve beraberliğini sağlayacak her türlü faaliyetin içinde olduklarını söyledi. Birlik ve beraberliğin iyi olduğu yerde başarının da kendiliğinden geleceğini vurgulayan Savcı, "37’i klasman, 6 bayan olmak üzere 87 hakemimiz ve 45 gözlemcimizle yeni sezona hazırız. Bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. 2014-2015 futbol sezonu şahsım ve yönetim kurulu adına hakem ile gözlemci camiasına sağlık ve başarı getirmesini dilerim” dedi.
İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Arslan, hakemlerin yüksek klasmanlarda görev alabilmesi için çok çalışması gerektiğini belirterek, “Hakem arkadaşlarımız yıllardan beri alınlarının teri ile bir yerlere geldiler. Ben klasmanlardan düşen hakemler adına üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Aynı şekilde klasmana çıkan arkadaşlarımızı da sevinçle karşılıyorum ve başarılar diliyorum. Çıkan ve çıkmak için uğraşan arkadaşların çok çalışması gerekiyor. Hakemlerimiz iyi çalışmalıdır ki, iyi bir sezon geçsin. Kulüplerimizle futbolcularımızla taraftarlarımızla birlik ve beraberlik içinde olalım” diye konuştu.
Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise, hakemlik mesleğinin olmazsa olmazının kulüpler olduğunu ifade ederek, “Her sene üstüne basa basa söylüyorum. Kulüpler varsa bizler varız. ASKF olarak hakemlerimize kapılarımız her zaman açıktır. Her türlü sorununuzda sizlerin yanınızdayız. Amacımız, Mersin sporunun çıtasının yükselmesi, ilimizden daha çok hakem gitmesi, daha çok antrenör gitmesidir. 2014-2015 sezonunun kazasız, belasız fair-play ruhu içerisinde geçmesini diyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Federasyon Bölgesel Kurulu Üyesi ve Süper Lig Mersin Bölgesi Gözlemcisi Kadir Tozlu, Mersin’in, güney bölgesinde ulusal bazda en fazla hakeme sahip olduğunu hatırlattı. Kayseri, Trabzon, Antalya gibi Merkez Hakem Kurulu bulunan illerden daha fazla hakeme sahip olduklarını kaydeden Tozlu, "Demek ki, iyi bir yerlere çalışarak geliniyor. Yani torpille, birilerinin desteğiyle asla bir yerlere gelemezsiniz. Bizim hakemlerimizde iyi yerlere gelebilmesi için, fizik olarak, psikolojik olarak ve eğitim olarak çok çalışmaları lazım. Futbolcunun saha içinde can sağlığını koruyamayan hakemden iyi hakem olmaz. Rakibi yaralayıcı ve sakatlayıcı hareketlerde bulunan oyuncuyu saha içinde tutmayacak. Bu esasla yola çıkarsak hakemlik artık cesaret işi” şeklinde konuştu.