MERSİNLİ’DE MUTLU SONA AZ KALDI

MERSİNLİ’DE MUTLU SONA AZ KALDI

Konak Belediyesi’nin Mersinli Mahallesinde temelini attığı semt merkezinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.
2014 yılının son günlerinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katılımıyla düzenlenen törenle ilk harcın atıldığı semt merkezi inşaatının ilk katı kısa bir sürede ortaya çıktı. Bölgede yaşayanların heyecanla beklediği merkezin tamamlanmasıyla Konak Belediyesi’nin semt merkezi sayısı da sekize çıkacak.
BİZİM ÇOCUKLAR MERSİNLİ’YE GELİYOR
Mersinli Mahallesi 2814 Sokak girişinde bulunan arazi üzerinde inşaat çalışmaları süren semt merkezi tamamlandığında bölge halkının buluşma noktası olacak. Mahallelinin 11 yıldır beklediği merkez ile belediye eliyle bölgeye hizmet gelecek. Özellikle kadın ve çocukları sevindiren semt merkezi, Konak Belediyesi’nin başlattığı ‘Bizim Çocuklar’ projesini de Mersinli’ye taşıyacak. Şimdilik dört semt merkezinde 500 annenin çocuklarıyla birlikte eğitim görmesine imkan tanıyan proje, sekizinci semt merkezine ev sahipliği yapacak Mersinli’de de gerçekleştirilecek.
BELEDİYE ELİ DEĞECEK
375 metrekare inşaat alanına sahip ve üç katlı olarak planlanan Mersinli Semt Merkezi, modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Kısa bir sürede birinci katı tamamlanan bina inşaatının 2015 yılının Eylül ayı başında tamamlanması öngörülüyor. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da merkezle birlikte bölgeye belediye elinin değeceğini söyleyerek, “Mersinli İzmir’in en tarihi semtlerinden birisi. Biz bu tarihi tekrar canlandırmak için bir adım attık. Konak Belediyesi olarak sekizinci semt merkezimizi burada açacağız” dedi.