Messi'den özeleştiri

Messi'den özeleştiri

Arjantin’in başarılı futbolcusu Lionel Messi, turnuvanın ardından hücum hattının çok fırsat teptiğini ve bunun da kupaya mal olduğunu söyledi.

2014 Dünya Kupası’nda finale kalmayı başaran, ancak Panzerler’in uzatma dakikalarında gelen golüyle yıkılan Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, kale önünde çok fırsat kaçırdıklarını söyledi.

27 yaşındaki yıldız oyuncu, “Uzun yıllardır yarı finale bile çıkamıyorduk ve şimdi final oynadık. Öncelikle bunun gurur duyulması gereken bir şey olduğuna inanıyorum, ama daha fazlasını hak ettik ve bundan dolayı da üzgünüz. Forvetlerimiz, hazırladığımız fırsatları boşa harcadı. Hepimiz çok üzgünüz, kupayı eve götüremedik. Çok yaklaştık, az farkla zafer elimizden kaçtı, acısı büyük.” dedi.

Yarı final maçını Almanya’dan sonra oynamalarının da fark yarattığını söyleyen Messi, “Takımca fizik olarak iyi durumdaydık, ancak Almanya hem maçını erken oynadı hem de biz uzatmalar oynadık. 24 saatlik dinlenme çok büyük fark yaratabiliyor. Böylesine önemli bir maçta da o fark ortaya çıktı.” diye konuştu.
Lionel Messi, turnuvanın oyuncusu seçildi, ancak Barcelonalı golcü turnuvayı kazanamadıkları için bu ödülün onun adına pek bir anlam taşımadığını söyledi.