Meteoroloji'den Bursa açıklaması!

Meteoroloji'den Bursa açıklaması!

Meteoroloji'nin hafta başındaki tahminlerine göre Bursa'da karla karışık yağmur görüleceği bildirilmişti ancak tahmin raporu bugün değişti.

Son alınan bilgilere göre, Bursa'da bugün bazı bölgelerde yer yer hafif yağış etkili olacak.

Hava sıcaklığının gün içerisinde 7 dereceye kadar ulaşması beklenirken, yağmur geçişleri akşam saatlerine kadar sürecek.

Bursa'nın tüm bölgelerinde beklenmeyen yağışın, gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Gece saatlerinden itibaren sıcaklığın eksi 4 dereceye kadar gerilemesi beklenirken, gün içerisinde sıcaklık en yüksek 8 derece olacak.

Hafta sonu da Bursa'da yağış beklenmiyor.

İŞTE BURSA'DA SAATLİK HAVA TAHMİN RAPORU (23 OCAK 2020)

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile Hatay'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz' de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz Bölgesi'nin kıyılarında kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda hafif yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 8°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası hafif yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 7°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu