Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Meteoroloji'den Bursa için flaş uyarı!

Hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış geçişleri bekleniyor. Sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş olacak.

Yayınlanma:

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Sivas, Çankırı, Bingöl ve Siirt çevreleri, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, İstanbul’un kuzey ve doğusu, Ankara’nın kuzey ilçeleri ile Batman’ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize, Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ SAAT VERİP UYARDI!

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve salı günleri Rize, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 07.00 ile salı günü 23.59’a kadar etkili olacak.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış geçişleri bekleniyor. Sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş olacak.

Açıklamada,”Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi ve Salı günleri Rize, Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) sağanak yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalması bekleniyor. Gece saatleri itibariyle sıcaklık düşüşü iç kesimlerde kendini hissettirecek.

Bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağışlı hava sisteminin etkisi görülecek.

3 İLE KAR UYARISI

Doğu Anadolu’nun doğusunda, Erzurum, Kars, Ağrı çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, pazartesi gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Salı günü itibariyle de bölgede kar şeklindeki yağışlar devam edecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Pazartesi ve salı gününde Doğu Karadeniz kıyı şeridindeki yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Trabzon, Rize ve Artvin yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. Salı günü sıcaklıklarda düşüş özellikle iç kesimlerde hissedilecek.

Çarşamba günü yağışlı hava doğu kesimlerde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Çarşamba Doğu Anadolu’nun doğusu ile Karadeniz kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre Bursa’da bugünden itibaren 4 gün boyunca hava çok bulutlu, sıcaklıklar ortalama 19 derece…Cuma günü yağmurlu havanın etkisini göstereceği Bursa’da sıcaklık 6 derece birden düşerek 16 derece civarında seyredecek.  

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler