Meteoroloji'den Bursa'ya 'kar' uyarısı!

Meteoroloji'den Bursa'ya 'kar' uyarısı!

Bursa yeni haftaya yağışla başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, haftanın ilk günü Bursa'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yağmur öğle saatlerinden itibaren şiddetini biraz daha artıracak.

Hava sıcaklığının gün içerisinde en yüksek 6 dereceye kadar ulaşacağını bildiren Meteoroloji, Bursa'da yarın da yağmurlu bir gün görüleceğini açıkladı.

Çarşamba günü etkisini yitiren yağışla birlikte hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye kadar düşerken, gün içerisinde 10 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan Uludağ'da ise bugün hava sıcaklığı -11 dereci gösterirken, kar kalınlığı ise 110 santimetre olarak ölçüldü. Uludağ güne ise kar yağışı ile başladı.

BURSA'YA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

'Bursa'ya kar ne zaman yağacak' sorusunun yanıtı da belli oldu.

Meteoroloji'nin yayımladığı rapora göre, 23 Ocak Perşembe ve 24 Ocak Cuma günü Bursa'da karla karışık yağmur bekleniyor.

Yağışların genellikle 'sulu kar' şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise 4 ile 5 derece arasında olması öngörülüyor.

İŞTE BURSA'DA SAATLİK HAVA DURUMU (20 OCAK 2020)

İŞTE BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan son dakika hava durumu verilerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI: RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

20 OCAK İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, güneydoğusu ile Kırklareli çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 4°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

KOCAELİ °C, 6°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu