Meteoroloji o illeri uyardı!

Meteoroloji o illeri uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da kar yağışı uyarısının ardından, akşam saatlerinde bazı bölgelerde kısa aralıklarla sulu kar yağışı gözlendi.

Akşam saatlerinde, İstanbul’un Kuzey kesimlerinde görülen sulu kar, özellikle Arnavutköy, Habipler, Bahçeköy ve Maslak’ta kısa aralıklarla yağmaya başladı.




"ANKARA’DA 10 İLA 20 CM ARASINDA KAR BEKLENİYOR"

Meteoroloji’den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü Sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.
haber
AKOM'dan kar alarmı!

"ÜLKEMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK"

Meteoroloji’den ülke geneli için yapılan hava tahmin raporuna göre, 10.02.2015 Salı ve 11.02.2015 Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İKİ BÖLGE İÇİN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji’den yapılan hava tahmin raporuna göre, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde 9-14 Şubat tarihleri arasında çığ tehlikesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.