Metiskop’un Danimarka Çalişma Ziyareti Yapıldı

Metiskop’un Danimarka Çalişma Ziyareti Yapıldı

Kocaeli’de hayata geçirilecek olan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi’nin (METİSKOP) Danimarka çalışması gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Türkiye’de ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilecek olan “Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi’nin (METİSKOP) Danimarka çalışma ziyareti yapıldı. 11-16 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde proje ortakları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kocaeli Sanayi Odası’nın yanı sıra projeye iştirakçi olarak destek veren 3M ve İSGÜM temsilcileri yer aldı.
Ev sahipliğini Kopenhag Mesleki Eğitim Merkezi’nin (TEC) yaptığı program kapsamında Danimarka İş Sağlığı ve Güvenliği alanında gerçekleştirilen güvenlik kuralları, düzenlemeleri gibi teorik bilgilendirmeler yapıldı. TEC‘e bağlı bulunan Ballerup ve Fasanfej Eğitim Kampüsleri’nde laboratuvar ve atölyelerdeki İş Güvenliği uygulamaları ve psikolojik riskler yerinde incelendi. Ayrıca Kopenhag yerel yönetimlerinin de destek verdiği eğitimlerde yerel iş güvenliği kanun ve yönetmelikleri üzerinde de çalışmalar yapıldı.