MEYVECİLER, SEBZECİLER VE PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ZEKERYA KAYA:

MEYVECİLER, SEBZECİLER VE PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ZEKERYA KAYA:

Kayseri Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, pazarlar ve marketlerdeki fiyat farkı ile ilgili olarak, “Bizler aza kanaat eden insanlarız. Bizim 2,5-3 TL’ye sattığımız domatesler marketlerde 3,5-4-5 TL’ye satılıyor. 4 TL’ye sattığımız biberler marketlerde 8-10 lira, 1 liraya sattığımız mandalina, portakallar marketlerde 1,5-2 liraya satılıyor” dedi.
Meyve, sebze fiyatlarında değinen Kayseri Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, “Kayseri’deki sebze, meyve fiyatları yıllardır pazarlarda marketlere oranla yarı fiyatındadır. Pazarlar günlük tüketim olarak taze, ucuz malların sunulduğu yerlerdir. Bizler aza kanaat eden insanlarız. Bizim 2,5-3 TL’ye sattığımız domatesler marketlerde 3,5-4-5 TL’ye satılıyor. 4 TL’ye sattığımız biberler marketlerde 8-10 lira, 1 liraya sattığımız mandalina, portakallar marketlerde 1,5-2 liraya satılıyor. Neden? Bizler aza kanaat eden, o gün aldığımız malı satıp evimize ekmeğimizi götüren insanlarız. Pazarlar ile marketlerdeki fiyat farkı yıllardır var. Bizde bu açıdan sizlere sesleniyoruz ki bizlere önem verin” diye konuştu.
Sebze ve meyve fiyatlarını geçen yıla oranla değerlendiren Kaya, “Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyat farkı yok. Bugün sattığımız 20-30 çeşit mal içerisinde belki 1-2 üründe fiyat değişikliği olur. O da mevsimsel şartlardan kaynaklanıyor. Yoksa biz pazarcılar olarak elimizdeki malları halkımıza cüzi miktarda sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de birinci sınıf kalite sebze ile meyvenin yenilmesi ve vatandaşın meyve sebzeyi eliyle seçebilmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kaya, “15 gün öncesine varana kadar Kayseri’ye ikinci, üçüncü kalite mal geliyordu. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ve Zabıta Daire Başkanımızın gayretleri ile Kayseri’ye birinci kalite mal gelmeye başladı. İnşallah daha da iyisi gelecek. Artık ikinci kalite gelmiyor mu? geliyor. Biz buna karşı değiliz ama bizim karşı olduğumuz birinci kalite mal ile ikinci kalite malın karışık gelmesiydi. Buda yavaş yavaş düzeliyor. Kayseri halkımızın eliyle istediği meyve ve sebzeyi seçebilmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.