Mezarlıkta öyle bir şey yaptılar ki...

Mezarlıkta öyle bir şey yaptılar ki...
Brezilya’nın Sao Paulo şehrinin kültürden sorumlu belediye sekreteri tarafından düzenlenen Month of Independent Culture (Bağımsız Kültür Ayı) etkinliklerinin 8’inci düzenlenişi bağlamında 13 Eylül günü Sao Paulo’da bir mezarlıkta korku filmi seansı düzenlendi.

Film gecesinde ekstra gerilim ve sarsıntı geçirmek isteyen korku filmi fanları, Sao Paulo’nun Consolacao mezarlığında 13 Eylül gecesi düzenlenen “mezarlıkta korku filmi”ne biletlerini aldı.

Şehrin bu yıl 8’incisi düzenlenen geleneksel Bağımsız Kültür Ayı (Month of Independent Culture) çerçevesinde belediye, şehrin en eski mezarlıklarından birine açıkhava sineması kurdu.

Sao Paulo Kültür ve Sanat Etkinlikleri yöneticisi Karen Cunha, bunun insanları mezarlığa farklı bir bakışla bakmalarına yardımcı olacağını söyledi.

“İnsanların mezarlığı korkutucu bir yer olarak değil bir park veya kamusal alan gibi ziyaret etmesini sağlayacak bir akım başlatmak heyecan verici. Gerçekten, insanların tarih dolu olan bu mezarlıkları, ziyaret edilecek korkunç bir yer olarak görmesini istemiyoruz” diye ekledi.



Mezarlıkta önceki senelerin aksine bu yıl tek film yerine,üç film birden orijinal 35 mm formatında yayınlandı.
Şehirde profesörlük yapan Diego Soares, bu yolla kendini eğlendirebildiğini söyledi.

“Mezarlık biraz alternatif hissettiriyor. Film çok güzeldi, daha önce izlememiştim. Güzel bir deneyimdi” diye ekliyor Soares.

Mezarlıkta korku filmi seyretmek daha mı fazla korkuttu?

Telepazarlama uzmanı Diego Barretos, korkmadığını söylüyor. “Genellikle insanlar buraya sadece cenaze için gelirler değil mi? Yine de korkmadım” diyor.

Sao Paulo şehri etkinliği Brezilyalı Cinemateca ile birlikte gerçekleştirdi ve ortak projelerine “Cineterio” adını verdi.