Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi İhalesi Yapıldı

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi İhalesi Yapıldı

Akdeniz’in atık sularından kaynaklanan kirlenmelerini önlemek amacıyla Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Mersin Atıksu Projesi kapsamında yapımı planlanan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisinin Tasarım-Yapım ve İşletimi işi ihalesi yapıldı.
Finansmanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin edilen 20 milyon Euro tutarındaki dış kaynaklı krediden karşılanacak olan proje kapsamında Mezitli ilçesinde, 384 bin kişiye hizmet verecek, 55.000 metre küp gün kapasitede, karbon, azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı ve 5 yıl süre ile işletilmesi yer almaktadır. İhale kredi anlaşması gereği EBRD’nin ihale politikaları ve kurallarına göre ve FIDIC şartnameleri kullanılarak yapıldı. İhaleye 8 firma katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Temel amacımız çevre bilinci oluşturarak gelecek nesillere daha modern, daha yaşanabilir bir şehir, daha iyi bir çevre bırakabilmektir. Halkımıza temiz ve sağlıklı bir Mersin kurmanın gayreti içindeyiz. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisinin Tasarım-Yapım ve İşletimi işi ihalesine sekiz firma katılmıştır. Bu sekiz firmadan biri teşekkür yollamıştır. Yapılacak olan bu arıtma tesisi ile mezitli atıksu sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. İhale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda yeterlilik şartlarını sağlayan, teknik açıdan uygun ve en ekonomik teklifi veren firma ihaleyi kazanmış sayılacaktır. 2 yıl olarak öngörülen inşaat süresi sonunda tesisin tamamlanarak işletmeye alınması ve Mersin halkına hizmet vermesi hedeflenmektedir. Dosyaların incelenmesinin ardından sonuçlar ilgililere tebliğ edilecektir. Mersin’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.