Mezitli Belediyesi’nden Vergi Mükelleflerine Çağri

Mezitli Belediyesi’nden Vergi Mükelleflerine Çağri

Mezitli Belediyesi, vergi mükelleflerini gecikmiş vergilerini zamanında ödeme yapmaları gerektiği konusunda uyararak borçların yapılandırılabileceği bilgisini verdi.
Mezitli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ödenmeyen borçların icra takibi sırasında istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması için borçların yapılandırılmasına yönelik ilgili kanundan yararlanılabileceği belirtildi. ‘İş kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamına giren vatandaşların, Mezitli Belediyesi’ne başvurarak borçlarını yapılandırabilecekleri ve ödeme imkanı bulabilecekleri ifade edildi.
Açıklamada, 6552 sayılı kanun kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’ne yönelik yapılandırma olanağına ilişkin, vergi mükelleflerine, borçların en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye başvurularak ödenilmesi çağrısında bulunuldu. Yapılan açıklamaya göre bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilmeyeceği belirtildi.
Açıklamada, 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılması halinde mükelleflere gecikme zammı oranından daha düşük enflasyon oranı kullanılması ve borçların taksit ile ödenmesi olanağının sağlanacağı hatırlatıldı.