Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

MGK sonrası önemli açıklamalar

MGK sonrası yapılan açıklamada, "Irak'ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmeler, Türkmen soydaşlarımızın durumu da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alınmıştır" denildi.

Yayınlanma:

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. MGK sonrası yapılan açıklamada, “Irak’ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmeler, Türkmen soydaşlarımızın durumu da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alınmıştır” denildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen MGK Toplantısı sona erdi. Toplan sonrası yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden eylemler ile bunlara karşı alınan ve alınması planlanan tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüş, çözüm sürecinde gelinen aşamada değerlendirilmiştir. Bu kapsamda terör örgütünce dağa kaçırılan çocukların durumu üzerinde önemli durulmuş, annelerin çabaları takdirle karşılanmıştır. Ayrıca, devlet içindeki illegal yapılanmalara yönelik olarak yürütülen adli ve idari işlemler hakkında kurula bilgi sunulmuştur” denildi.

Irak’ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmelerin, Türkmenlerin durumu da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alındığına dikkat çekilen açıklamada, “Giderek mezhep temelli bir çatışma ortamına dönüşme eğilimi gösteren şiddet olaylarının bölgemize yansımaları müzakere edilmiş, ülkenin toprak bütünlüğünün ve siyasal birliğinin korunması için Irak halkına desteğimizin devam edeceği belirtilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve şoförlerimizin durumları gözden geçirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

İLGİLİ HABER Adalet Bakanı Tunç’tan Açıklama: Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yargılanabilir
MGK sonrası yapılan açıklamada, "Irak'ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmeler, Türkmen soydaşlarımızın durumu da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alınmıştır" denildi.

Suriye’deki çatışma ortamının Türkiye’nin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik etkilerinin ele alındığı bildirilerek, Irak’taki gelişmelerle de bağlantılı olarak değerlendirildiği bildirildi. Son olarak Türkiye-Afrika askeri ilişkilerinin görüşüldüğü belirtilen açıklamada, “Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun Afrika seyri hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur” denildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler