MGK'ya çift çantayla geldi

MGK'ya çift çantayla geldi

İki ayda bir toplanan MGK'nın Mart ayı olağan toplantısı, saat 14.50'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılıyor. Erdoğan'ın yanıbaşındaki sehpa üzerinde siyah kaplı kalın bir kitabın olması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise toplantıya çift çantayla geldi. Çantalardan biri hacimli bond tipi bir evrak çantası. Diğeri ise dizüstü bilgisayar veya tablet çantası özelliğinde.

Toplantının birinci Gündem maddesini, terörle mücadele ve bombalı terör saldırıları oluşturuyor. Bu çerçevede terör örgütü PKK ve kontrolündeki örgütlerin Ankara'da düzenlediği iki bombalı saldırı ve bağlantıları kapsamlı olarak toplantıda ele alınıyor. Asker ve polisin; bazısı sona eren Silopi, Cizre, Sur, Bağlar, Nusaybin ve Yüksekova'da meskun mahallerden terör ögrütünün temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlar da toplantıda değerlendiriliyor.

Terör örgütü IŞİD'in İstiklal Caddesi ve Brüksel'deki terör saldırıları da toplantınının gündeminde yer alıyor. Toplantının rutin gündem maddelerinden biri de Gülen cemaatinin paralel devlet yapılanmasıyla mücadele. Suriye'deki gelişmelerin, düzensiz göçmen sorunu ve AB ile bu konuda yapılan anlaşmanın da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Irak'ın yanısıra bazı Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmeler de toplantıda ele alınacak.