MHP'den ittifak açıklaması!

MHP'den ittifak açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, partisinin Karabük İl Başkanlığı 12. Olağan İl Kongresi'nde  yaptığı konuşmada, kongrelerde görev alan partililerin sorumluluğunun büyük  olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetileceğini  hatırlatan Demirel, "Bu yönetim sistemine geçerken, yapılacak seçimlerde alınacak  netice, fikriyatımızın Meclise ve Cumhurbaşkanına intikalinde önemli rol  oynayacak. Ama bunları hepsinin temelinde ne var? Yerel yönetimler. Yerel  yönetimlerde ne kadar güçlenirsek fikriyatımızın vatandaşa şehircilik,  çevrecilik, sağlıklı, huzurlu, asayişini temin etmiş bir il olarak yansıması da o  kadar mümkün olacak. Kongrelerimizi yalnızca sandık, nöbet değişimi değil-nöbet  değişiminde gidenin yerine biri gelir-ama bunlar hep bir bayrak yarışı olarak  algılanmalı." diye konuştu.

Demirel, 15 Temmuz 2016'da ülkenin cumhuriyet tarihinin en karanlık  gecesini yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz günü Türkiye bir gerçekle de yüzleşti. Birbirimize itimat  etmemiz gerçeğini gördük. Bizi eleştiren herkesin kötülüğümüze konuşmadığını,  uyarı yaptığını, hakikati karşımızdaki insanlara da söyleyebileceği gerçeğini  gördük. 15 Temmuz gününü ben Ankara'da yaşadım. Genel Başkanımızın önderliğinde  hepimiz partideydik.

İlk olay başladığı saatte Türkiye'deki hiçbir yöneticiye  ulaşılamamıştı. Hiçbir siyasi parti temsilcisi de yoktu, genel başkanlarının  bazıları da havaalanlarındaydı ama kimse yoktu. Milliyetçi Hareket Partisi'nin  yönetimi olarak Genel Başkanımızla beraber o gün hepimiz Ankara'da Balgat'ta  parti binasındaydık. Beraberdik, kararlıydık ve birdik."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de artık yüzde 50'den  fazla oy alma mecburiyeti olduğunu vurgulayan Demirel,  "Bu Türkiye'de bir  ittifaklar sürecini açacaktır doğrudur. Genel Başkanımız bir öneride bulundu;  'cumhur ittifakı'. Bazıları bunu farklı algıladı. Oysa biz yüzde 10 barajının en  büyük mağdurlarındandık. 1991 yılında Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi  Partisi ile neden ittifak yaptığımızı herkes hatırlıyor herhalde. Yüzde 10  barajının getirdiği handikapları geçebilmek için. Türkiye yeniden ittifaklar  sürecine girme mecburiyetinde. Cumhurbaşkanlığı üzerinde temsilde istikrarı  sağlamak adına yüzde 50'den fazla oy alabilmek için böyle bir ittifak gereği var.  İşte bu ittifak için bizim içinde olabileceğimiz bir ittifak olursa bunun adının  'cumhur ittifakı' olmasını söylüyor Genel Başkanımız." değerlendirmesinde  bulundu.