Mhp İl Başkanı Kaya’dan Sağduyu Çağrisi

Mhp İl Başkanı Kaya’dan Sağduyu Çağrisi

MHP İl Başkanı Zeki Kaya, ülke genelinde ve Erzurum’da yaşanan provaktatif eylemlere karşı dikkatli olunmasını isteyerek, “Huzurumuzu koruyalım, birliğimizi bozmak isteyenlere maşa olmayalım” dedi.
MHP İl Başkanı Kaya, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Selçuklu ve Osmanlı Türkiye’sinin 900 yıl huzur kardeşlik ve barış içerisinde yönettiği bölgemizde, Osmanlı imparatorluğunun, kötü yönetim, ihanet ve düşmanlarımızın birleşmesi sonucu yıkılışının ardından bölge huzur azaldığını, kan ve gözyaşı dinmez olduğunu söyledi. Kaya, “Genç fakat binlerce yıllık devlet tecrübesi ile Türkiye cumhuriyeti, bölgede liderliği ve bilgisi ile güvenilen, öngörüsüne başvurulan, hakemliğine müracaat dilen bir ülke olarak her zaman huzura katkısı ile önemli bir rol oynamakta idi. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi ile barıştan yana olan, başka ülkelerin iç işlerine karışmayan ve kendi iç işlerine asla müdahale ettirmeyen Türkiye Cumhuriyeti, tecrübesiz, ehliyetsiz ve basiretsiz iktidar ile bölgemizde itibarı azalmış, danışılan, güvenilen ve korkulan ülkeden, ciddiye alınmayan ve önemsenmeyen bir ülke durumuna düşmüştür” dedi.
Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; “Gerçek şudur ki; PKK, ISİD ve bütün türevleri bizim gözümüzde terör örgütüdür, mensupları ise teröristtir.
Bizler vatandaşlarımız arasında, bölge farkı gözetmeden bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına fırsat vermeden, bölge insanlarımızın ve kardeşlerimizin, huzurunu ve hukukunu PKK terör örgütüne feda etmeden, vatandaşlarımızla terör örgütü mensuplarını ayırt ederek huzurlu bir Türkiye arzusundayız.
Yüzünü aynı kıbleye dönmüş, türküleri bir, ağıtları bir, düğünleri bir, acıları bir olan Erzurum kültür ve gelenekleri içerisinde, dostluğu ve kardeşliği bir olan her ferde, her hemşerimize sesleniyorum. Huzurumuzu koruyalım, birliğimizi bozmak isteyenlere maşa olmayalım. Herkes emin olsun ki; milliyetçi hareketin bütün fertleri bu karanlık oyunun içerisinde olmayacaktır. Ülkücüler; senaryosunu başkalarının yazdığı oyunda rol almayacak, figüran olmayacaktır.”