MHP'li başkan kalp krizi geçirdi

MHP'li başkan kalp krizi geçirdi

Seçim gecesi Manisa’da Milletvekili dağılımı Ak Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 olarak açıklandı. Ancak yurt dışı oylarının illere dağıtılması sonrasında AK Parti’nin Milletvekili sayısını bu Sabah 5’e çıktı. Böylelikle 2002 ve 2007 seçimlerinde Milletvekili seçilen Avukat İsmail Bilen, AK Parti’nin 5’inci Milletvekili oldu. Akşamki tabloya göre meclise girdiği görülen MHP’den Osman Oktay ise yurt dışı oyları sonrası Milletvekilliğini yitirdi. AK Parti 7 Haziran’da 327 bin olan oyunu, 1 Kasım’da 407 bine çıkarttı. Bu oyların 10 bini HDP, 50 bini MHP’den geldi. 7 Haziran sonrası MHP ile eski DYP ve eski ANAP kökenlilerin oylarına da talip olan AK Parti, bunda başarılı oldu.

YERELDE GÜÇLÜ OLAN MHP 3’ÜNCÜ PARTİ OLDU

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteklediği, geçen seçimlerde ikinci sıradan seçilen kentin sevilen isimlerinden Manisa eski Baro Başkanı ve eski DYP’li Zeynel Balkız ile üçüncü sıra adayı HASAN Eryılmaz’a 1 Kasım’da listede yer verilmemesi. Ayrıca yine Başkan Ergün’ün desteklediği, 7 Haziran’da dördüncü sıradan aday olan ancak seçilemeyen eski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun bu kez aday olmamaması MHP’nin oy kaybında etkili oldu. Ayrıca Başkan Ergün de bel ağrısı şikayetiyle seçim çalışmalarına katılamayınca MHP’nin ciddi kayıplar yaşadığı görüldü. Yerel seçimlerde büyükşehri alan MHP, AK Parti ve CHP’nin ardından kentten üçüncü parti oldu.

İLÇE BAŞKANI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Akhisar MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, sabah milletvekilliğini kaybettiğini öğrenen Osman Oktay ile seçim sonuçlarını takip ederken, kalp krizi geçirdi. Tansiyon ve kalp sorunu bulunan Uğurlu ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan ambulansla Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi’ne götürülen Uğurlu, son olarak yine ambulansla İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

MHP ÖZELEŞTİRİ YAPACAK

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, "Milletin teveccühe bu şekilde oluştu. Bizim Demokrasiye olan inancımız sandığa saygı gerektirir. Manisa’da yurtdışından gelen oylarla 500 gibi bir rakamla ikinci miletvekiline kaybetme ve oylarımızın azalmasının üzüntüsü içindeyiz. Teşkilatla toplanıp olayların nasıl olduğunu, nerede hata yapılığına bakacağız. Kendi içimizde öz eleştri yapacağız" dedi.

AK PARTİ ŞIMARILIKLIK YAPMAYACAK

AK Parti Manisa İl Başkanı Avukat Zülfikar Gürcün, "Bereket oldu. 4’ten 5’e çıktık. Herkes 5inci vekilimizi konuşuyor. Ege’nin efesiydik, eyvah efeliği kaptırıyor muyuz dedik. Ancak Manisa Ege’nin efeliğini kaptırmadı. 4’tü 5 oldu. Şımarıklık yapmayacağız, daha da ağırlaşacağız. Herkese hizmet edeceğiz" dedi.

CHP: "KENDİMİZİ YİNE İYİ ANLATAMADIĞIMIZI GÖRDÜK"

CHP İl Başkanı Mustafa Ada, "Seçmenimizin iradesine saygı duymamız gerekir. CHP olarak da seçmenin tercihine hep saygılı olduk. Bundan sonra da olmaya davam edeceğiz. CHP olarak 1 Kasım seçimlerinde kendimizi yine iyi anlatamadığımızı gördük. Vaatlerimizi ve projelerimizi halkımıza tam olarak lanse edemedik. Bu eksikliği kapatmak için gereken neyse yapacağız. Oylarımızı diğer seçimlere göre artırsak da yine de de tek başına iktidar olmamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bundan önce ilkelerine ve geçmişten gelen misyonuna bağlı nasıl bir CHP varsa, bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Her zaman halkımızın yanında olacağız" diye konuştu.