Mhp’den Sağduyu Çağrisi

Mhp’den Sağduyu Çağrisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal, son yaşanan gelişmelerle ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.
PKK destekçilerinin yurt genelinde Kobani’de yaşanan gelişmeleri bahane ederek ayaklanma girişiminde bulunduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal bunun son bulması gerektiğini söyledi. Ünal, "Ayn el Arap’ta yaşayan sivillere karşı Türkiye Cumhuriyeti kucağını açarak insaniyetini bir kez daha göstermiştir. Buna rağmen terör örgütü PKK militanları ve destekçileri, Ayn el Arap’daki iç savaş ortamını ve yaşanan IŞİD-PKK-YPG çatışmalarını gerekçe göstererek yurt genelinde bir ayaklanma girişiminde bulunmuştur. PKK militanları ve destekçilerinin ayaklanma girişimi sonucunda, an itibariyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş ise yaralanmıştır. Sokaklar alev topuna dönmüş, kamu malları ve araçları tahrip edilmiş, iş yerleri yağmalanmıştır. Şehirlerimizde huzur kalmamış, asayişsizlik had safhaya çıkmıştır" dedi.
Türk milletini hedef alanların bunun hesabını iyi yapmasını isteyen Ünal, "Bu süreçte Türk Bayrağı alenen hedef alınmış, yüzlerini dahi saklama ihtiyacı hissetmeyen insan müsveddeleri bayrağımızı indirmeye çalışmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk’ün heykelleri yakılmıştır. Kamu binalarına saldırılmış, adliye ve emniyet binaları dahi kuşatılmıştır. Ocak ve parti teşkilatlarımızın binalarına yönelik mütecaviz eylemlerde bulunularak Ülküdaşlarımız kavganın içine çekilmeye çalışılmıştır. Milliyetçi, Ülkücü Hareket olarak önceliğimiz Türk Milleti’nin menfaatleri ve Türk Devleti’nin bekasıdır. Türk Milletini hedef alanlar, bunun akıbetini ve sonuçlarını iyi değerlendirmelidir. Milletimize karşı gerçekleştirmiş oldukları bu alçakça girişimin, tarihte olduğu gibi Türk Milletinin defalarca defetmiş olduğu, basit ve aşağılık bir denemeden öteye varamayacağını anlamalıdırlar" diye konuştu.