Mhp’li Vural’dan Bayrak Eleştirisi

Mhp’li Vural’dan Bayrak Eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun al bayrak edebiyatı yaptığını belirterek, bayrağın bir bez parçası olmadığını, Başbakan Davutoğlu’nun bayrağın ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini eleştiren Oktay Vural, Davutoğlu’nun bayrak edebiyatı yaptığını söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun bayrağın ne anlama geldiğini bilmediğini ve biz bez parçası muamelesi yaptığını iddia eden Vural, “Başbakan Davutoğlu, bu bayrakla sorunu olan, bu bayrağın huzurunu bozmak isteyen PKK terör örgütü ile nasıl bir işbirliği yaptığını açıklasın” dedi.
“Bir Başbakan Kobani’deki PKK’lıları onuru gibi görüyorsa bu milletin onurunu ve şerefini ayaklar altına almış demektir, hemen istifa etmesi gerekir” ifadelerini kullanan Vural, Başbakan Davutoğlu’nun “Kobani’ye selam, teröre devam” demek istediğini iddia etti. Vural, “Diyarbakır’da ya da başka bir yerde şu ya da bu dille konuşmak aslında senin kalbinin de fitne ve fesat içinde olduğunu ortaya koymuyor mu? Muhabbet dilden değil kalpten gelir. Sayın Davutoğlu’na bir tavsiyem var; canı o kadar halay çekmek istediyse, Kobani Davutoğlu’na tarihi bir vasiyetse gitsin terör örgütleri ile halay çeksin, halayın başına geçsin, Selahattin Demirtaş’ta halayın diğer ucuna geçsin. Yüreği yetiyorsa Trabzon’da, Yozgat’ta Kobani’ye selam göndersin” diye konuştu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın memurların işe alınırken MİT tarafından soruşturulduğu yönünde açıklama yaptığını belirten Vural, “Demek ki siz milleti fişliyorsunuz. Maalesef Türkiye’de her bir vatandaşımızın hürriyeti tehlike altındadır” şeklinde konuştu.
“RECEP TAYYİP ERDOĞAN VESAYET REJİMİNİ, MONARŞİYİ ARZU ETMEKTEDİR”
AİHM’de Perinçek’in yargılandığının hatırlatılması üzerine, “Düşünceyi yasaklayan bir zihniyet. AİHM bu duruşmada umarım düşünceyi yasaklayan bu girişim karşısında daha önce verdiği kararı bozmaz” diyen Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, “Cumhurbaşkanı prangalardan bahsediyor. Ben size prangalardan bahsedeyim, yargının ayaklarına vurulan pranga, yargının siyasileştirilmesi, hak ve özgürlüklerin tehditle yok edilmesi, prangalar bunlar. Hukuk devletine, demokrasiye pranga vuruyorlar. Recep Tayyip Erdoğan vesayet rejimini, monarşiyi arzu etmektedir. Arzu edilen başkanlık sistemi Türkiye’nin bir ihtiyacından ziyade, Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel arzusu istikametinde, PKK ile yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye’yi bir federasyona dönüştürmek amacıyla yapıldığını ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu.