Microsoft Genel Müdürü İyte’yi Ziyaret Etti

Microsoft Genel Müdürü İyte’yi Ziyaret Etti

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünü (İYTE) ziyaret eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden’den Enstitüdeki yazılım teknolojileri ve diğer alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi edindi.
İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Akkurt, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Senger, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Durmuş Ali Demir ve Araştırmalar Direktörü Prof. Dr. Nuri Başoğlu ile bir süre görüşerek, Enstitüdeki çalışmalar hakkında bilgi alan Tamer Özmen, daha sonra İYTE Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyeleri ve İZTEKGEB’deki yazılım firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Özmen, Microsoft firmasının, Türkiye genelinde 147 bin kişiye “Microsoft Açık Akademi” programı kapsamında temel yazılım kodlama eğitimi verdiğini ve buradan yakın zamanda önemli ticari başarılar elde edeceğini söyledi. Microsoft’un, Bulut Bilişim’e büyük önem verdiğine de vurgu yapan Özmen, Türkiye’nin uygulama pazarındaki payının yetersizliğine dikkat çekti. Hızlı büyüyen bu pazarda ülkemizin de yerini alarak ürün sayısını arttırması gerektiğini söyledi.
İZTEKGEB’deki TTNet Ar-Ge ve Kuluçka Merkezinde, Microsoft Türkiye’nin İzmir ve Türkiye için planladığı hedeflerden bahseden Özmen, öğretim üyeleri ve yazılımcıların sorularını da yanıtladı. Yazılım profesyonellerinin Microsoft’un sunduğu hizmetlere ilişkin merak ettikleri konuları ve karşılaştıkları zorlukları şirketin en yetkili ismine aktarma fırsatı bulduğu buluşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden ziyaretin anısına Tamer Özmen’e plaket takdim etti.