Milas’ta Evsiz Yaşlıya Devlet Sahip Çikti

Milas’ta Evsiz Yaşlıya Devlet Sahip Çikti

Milas’ta kahvehane köşelerinde yaşam mücadelesi veren 79 yaşındaki Hasan Soykan, vatandaşların yetkililere haber vermesi üzerine huzur evine yerleştirildi.
Muğla’nın Milas ilçesindeki Hayıtlı Mahallesinde çatısı akıtan, elektriği ve suyu bulunmayan kötü durumdaki tek göz bir evde yaşam mücadelesi veren 79 yaşındaki Hasan Soykan, son üç aydır Milas Şehir Parkı’ndaki bir kahvehanede yaşamaya başladı. Yağışlarla birlikte çatısı akıtan rutubetli soğuk evde barınamayan Soykan, kahvehaneye giderek günlerini orada geçirmeye başladı. Kahvehane işletmecisinin ve vatandaşların yardımıyla ayakta duran yaşlı adam, bakıma muhtaç haliyle görenlerin yüreğini dağladı.
3 AY BOYUNCA SANDALYEDE UYUDU
“Hasan dedenin barınacak yeri yok!” diyerek yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, kahvehanede bir sandalye üzerinde uyuyan yaşlı adamın uyurken sık sık düştüğünü belirterek; “Hasan dede, barınacak bir yeri olmadığı için kahvehaneye gelir. Burada ona çay, tost ısmarlarlar. Hatta üzerine mont bile verdiler. Gece olduğunda herkes gittikten sonra sandalyede uyur. Uyurken sandalyeden sık sık düşüyor. Geçenlerde de düşmüş gözleri mosmor oluştu. Onun bir huzur evine yerleştirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Bakıma muhtaç durumdaki Soykan’ın çok yardımsever olduğunu anlatan kahvehanedekiler, yaşlı adamın tertemiz bir kalbi olduğunu belirterek şunları söyledi; “Hasan dede cebinde ne varda etrafa dağıtır. Küçük bir çocuk gördüğü zaman ya şeker verir ya da cebine okul harçlığı koyar. Bize anlattığına göre İzmir’de görüşmediği bir oğlu varmış. Eşiyle uzun yıllar öncesinde boşanmış. Milas’ta da birkaç akrabası varmış ama onlarda kendilerine bakamıyorlarmış. Bazen yapılan yardımları kabul etmez. ‘Benim itibarım, gururum var!’ diyerek yardımları geri çevirir.”
DEVLETTEN UZANAN YARDIM ELİ GECİKMEDİ
Vatandaşların girimleriyle harekete geçen Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Soykan’ı huzur evine yerleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu; “Hasan amcamızı bulunduğu ortamdan görevlilerimiz aracılığıyla alarak Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirdik. Bundan sonra Hasan amcamız, devletin sıcak ortamında sağlıklı ve hiçbir barınma problemi olmadan yaşantısına devam edecek” dedi.