Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

MİLLETVEKİLİ KABAKCI’DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, gündeme dair bilgilendirmelerde bulundu.İl Başkanlığındaki basın toplantısına, Mustafa Kabakcı’ya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serhan Güngör ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz Kürkçü...

Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, gündeme dair bilgilendirmelerde bulundu.
İl Başkanlığındaki basın toplantısına, Mustafa Kabakcı’ya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serhan Güngör ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz Kürkçü eşlik etti.
AK Parti iktidarının 12 yıl boyunca yapmış olduğu icraatlarından bahseden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya’nın bugün, hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu Bölgesinin birçok alanda cazibe merkezi, hem de bölgedeki diğer illere lokomotiflik görevi yapan, bir üretim üssü haline geldiğini söyledi. Konya’nın en büyük potansiyelinin genç nüfus olduğunu ifade eden Kabakcı, “Yüzde 60,6 nüfus 35 yaş altıdır. Makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi, tarım makinaları, gıda sanayi, ayakkabıcılık ve araç üstü ekipmanları üretimi önde gelen sektörlerimizdir. Konya, metal işleme alanında Türkiye pazarının yüzde 45’ine,tarım makineleri ve aletleri üretiminde Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahiptir. Ayrıca otomotiv yan sanayide yüzde 70’den fazla parça ve ekipman Konya’da üretilmektedir. Yıllık ayakkabı üretiminin yüzde 15’i, yine Türkiye’nin yıllık metal döküm üretiminin yüzde 18’i Konya’da üretilmektedir” dedi.
“KONYA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İKİNCİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KONUMUNDA”
Konya’nın 9 organize sanayi bölgesi, 14 özel sanayi sitesi ve 39 küçük sanayi sitesi ile Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesi konumunda olduğunu ifade eden Kabakcı, “Sadece Organize Sanayi Bölgesinde 40 ayrı sektörde faaliyet gösteren 486 firmamız bulunmakta olup 30.000 den fazla istihdam sağlanmaktadır. Bu sayının 2 yıl içerisinde 600 firmaya ulaşması hedeflenmektedir. Konya genelinde 2014 yılında özel işletme ve şirket olarak toplam 2782 adet işletme kurulmuştur. Sanayisi ve çalışanı ile büyüyen bir Konya görmekteyiz. Bu tablodan gurur duyuyoruz. Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın da sorunu olan toplulaştırma konusunda önemli mesafe almış bulunmaktayız. Konya da bugüne kadar 50 yılda 70 bin hektar alan toplulaştırılmasına rağmen 2006 yılından sonra yaklaşık 185 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmaları tamamlanmış ya da tamamlama aşamasına gelmiştir. 115 adet mahallemizde yaklaşık 345 bin hektar alanın toplulaştırma ihalesi yapılarak bu alanların da toplulaştırma süreci başlatılmıştır. Konya 1, Konya 2 Konya Çevre yolunun geçtiği köylerde toplulaştırma ihalesi sonuçlandı müteahhidi işe başlanıldı yaklaşık 30 bin hektar. Altınekin Konya 11, Konya 13 de sonuçlandı yaklaşık 30 bin hektar tamamlandı. Konya Çumra Okçu Gökhüyük projemiz toplulaştırma sonuçlandı önümüzde ki hata tapular köylülere takdim edilecek. Kadınhanı Atlantı, Kolukısa Mah. artı Cihanbeyli, Günyüzü, Taşpınar, Damlakuyu, Yapalı bunların ihalesi ilana çıktı duyurusu yapıldı. Konya’da arazi toplulaştırma çalışmalarının 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.
Kabakcı şöyle devam etti:
“Ulaşımda çağ atlayan Konya Ankara ve Eskişehir’den sonra Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul’a da bağlandı. İstanbul’a 29 Ocak dâhil bugüne kadar 171 sefer yapılmış olup 73.158 yolcu taşınmıştır. Karayollarında geldiğimiz seviyede ise 1993-2002 yılları arası toplam 372.310.611 TL yatırım harcaması yapılırken, 2003 ile 2013 yılları arasında toplam 1.639.741.911 TL yatırım harcaması yapılmıştır.2014 yatırım ödeneği olarak 288.789.000 TL harcanmıştır. Konya Çevre Yolu çalışmaları 2015te de devam ediyor. 2014 yılında başlanan ve 2016’da bitmesi planlanan projede Toplam uzunluğu 122 kilometre olup yeni projede toplam 11 bin metre uzunluğunda 7 adet tünel, 4 kilometre uzunluğunda 4 adet köprüyol yapımı öngörülmektedir.”
“KONYA SAĞLIK ALANINDA PAYINA DÜŞENİ ALIYOR”
Kabakcı açıklamasında, “2014 yılında bakanlımızca alımı yapılan 2014 model ambulanslardan Konya’ya 20 adet yeni ambulans tahsisi yapılmıştır. 2015 yılının ilk çeyreğinde helikopter ambulansımızla gece uçuşlarına başlanacaktır. Konya sağlık alanında sadece hastane bazında değil jeotermal sağlık turizminde de önemli noktadadır. Konya (Kayacık) Lojistik Merkezi tamamlandığında 1,7 milyon ton taşıma kapasitesi sağlanacaktır. İlk etapta 634 bin metrakare olarak planlanan alan yaklaşık 370 bin metrekare daha genişletilerek 1000.000 metrekareyee çıkartılmıştır. Kamulaştırma bedelleri yatırılmış olup arazi kullanılabilir durumdadır. İmar planı onaylanmıştır. Yapım ihalesi 26.06.2014 tarihinde yapılmış olup ön yeterlilik değerlendirme süreci devam etmektedir” dedi.
“KONYA TURİZM ALANINDA GENİŞLEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR”
2014 yılında Konya’da bulunana müzeleri 2 milyon 298 bin 27 kişinin ziyaret ettiğini ve 5 milyon 224 bin 175 TL gelir bıraktığını belirten Kabakcı, “Bu rakam 2013 de 2 milyon 313 bin 293 kişi iken 2014 de 4 milyona dayanmıştır. YHT’nin İstanbul bağlantısı ve tanıtım, turizmimize önemli katkı sağlamıştır. Bizim amacımız Konya’ya günü birlik gelen değil, konaklayan turist sayısını artırmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.
KONYA KREDİ YURTLAR
Ülkenin kanayan yaralarından birinin öğrencilerin yurt sorunu olduğunu da vurgulayan Kabakcı, “Konya bir üniversite şehridir. İkisi devlet ikisi vakıf olmak üzere 4 üniversitemiz, mevcut bir tanesi de kuruluş aşamasındadır. Yaklaşık 120 bin öğrenci öğrenim görmektedir. İl merkezinde 7 yurdumuz mevcut olup burada 6 bin 707 kız, 2 bin 236 erkek olmak üzere toplam 8 bin 943 öğrencimiz barınmaktadır. İlçelerimizde ise 11 yurdumuzda 2 bin 159 kız 2 bin 953 erkek olmak üzere 5 bin 112 öğrencimiz barınmaktadır. Genel toplamda 14 bin öğrencimize hizmet vermek olan kredi yurtlar bölge müdürlüğümüz yılsonu itibariyle yurt kapasitesini artırarak Sene sonunda 17 bin 164’e ulaşmış olacaktır. Elbette yeterli değil ama devletimizin imkanları ölçüsünde kapasite artırımına devam edilecektir” dedi.
2015 seçimlerine çok kısa bir süre kaldığını da hatırlatan Kabakcı, “YSK, Milletvekili Genel Seçim Takvimini 1 şubat tarihi itibariyle açıkladı. Ülkemize ve partimize hayırlı olsun. AK parti olarak biz her zaman seçimlere hazır bir parti olmuşuzdur. İl kongremizi yaparak bayrak değişimini gerçekleştirdik. Teşkilatlarımız yeni bir heyecan ve arzuyla Genel Başkanımızın mesajlarını halkımızla buluşturacaktır. Hedefimiz Konya’nın bütün oylarına talip olmak. Konya’dan Başbakanına yakışır bir sonucu alacağız. Hedef yeni anayasayı yapacak çoğunluğu elde etmektir. 2023 e giderken yeni anayasaya, bu milletin önünü açacak bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Haziran seçimleri bu anlamda kırılma noktası olacaktır. Yeni Türkiye’nin inşası ve ihyası adına, gerçek manada egemenliğin millete ait olduğunun tesisi ve tescili anlamında, mutlak surette millete ait olan kapsayıcı, kucaklayıcı yepyeni bir Anayasa’ya ihtiyacımız var. İnşallah yeterli çoğunluğu alarak Türkiye’yi şahlandıracak yeni sivil anayasayı, bu güzel ülkeye bu güzel ülkenin güzel insanlarına hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kabakcı, “Çözüm süreci konusunda önemli mesafe kat ettik, 2015’te birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek suretiyle bu süreci olumlu manada sonuçlandırmak niyetindeyiz. Paralel yapıyla mücadelede ciddi mesafeler aldık. İnşallah 2015’te de kalan artıklar ne varsa paralelle mücadelede, onlarla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. TBMM seçime kadar yoğun çalışacak; iç güvenlik paketi, iş sağlığı ve güvenliği, aile paketi ve iki ayrı torba düzenlemeyi de seçim öncesi yasalaştırarak milletimize sunmak istiyoruz” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler