Milletvekili Metiner, "adıyaman, Kardeşlikte Örnektir"

Milletvekili Metiner, "adıyaman, Kardeşlikte Örnektir"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, birkaç gündür birçok ille birlikte Adıyaman’da da çıkan eylemler nedeniyle bir açıklama yaptı.
Metiner, Adıyamanlıların kardeşçe bir arada yaşama başarısını gösterdiğini belirterek, bu oyunu Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle birlikte bozacağını söyledi.
Metiner yaptığı açıklamada, “Huzurun başkenti diye dünyaya örnek gösterdiğimiz güzel Adıyaman’ımızda son günlerde yaşanan olaylar, hepimizi derinden üzmektedir. Adıyaman, sağcısıyla, solcusuyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle bir arada ve kardeşçe yaşamayı becermiş bir kenttir. Kobani’de yaşananlar, hepimizi derinden üzmektedir. Kobani’de bir Kürt’ün başına gelecek felaket, Adıyamanlının da yüreğini dağlayacaktır.
Hemşerilerimin sağduyusuna, ferasetine, kardeşlik duygularına ve sarsılmaz birlikteliklerine güvenerek, bu oyunun, yine Adıyamanlının, Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bozacağına yürekten inanıyorum. Bu ülke hepimizin, bu ülke farklılıklarıyla birlikte bizim ülkemizdir. Bir arada yaşamayı, daha güzel yarınlara el birliğiyle ulaşmayı sağlamamız gerekiyor” dedi.