MİLLETVEKİLİ ÖZ VE İL BAŞKANI KAHTALI’DAN MÜSİAD’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MİLLETVEKİLİ ÖZ VE İL BAŞKANI KAHTALI’DAN MÜSİAD’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret etti. Yeniden göreve seçilen Başkan Mehmet Balin’i tebrik eden Milletvekili Öz, Malatya ekonomisine ilişkin açıklamalarda da bulundu.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 24 Ocak’ta genel kurullarını gerçekleştirdiklerini ve yönetime yeni isimler eklendiğini belirterek “Daha dinamik bir yönetim kurulu oluşturduk” dedi. MÜSİAD başkanlığı için önlerinde bir 2 yıl daha bulunduğunu belirten Balin, Malatya’ya ekonomisine kazanç sağlamak için bütün gayretleri ile çalışacaklarını söyledi. Malatya ekonomisi için 2023 hedeflerinin 3 milyar dolar ihracat olduğunu ifade eden Balin, MÜSİAD olarak da bu hedefe ulaşmak için üyeleri ile birlikte mücadele edeceklerini söyledi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’da, yeninde göreve seçilen Balin’e hayırlı olsun dileklerini ileterek kongre sonrası yönetim dışı kalan üyelerinde yine Malatya ekonomisi için çalışacağını söyledi.
AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz ise MÜSİAD’ı önemsediklerini ifade ederek “MÜSİAD’ı sadece işadamları derneği olarak görmüyoruz. Diğer işadamları derneklerinden farklı bir özelliği var. Müstakil Sanayiciler ibaresinden de anlaşılacağı üzere talimatı başkalarından değil sadece üyelerinden alıyor.”dedi.
Konuşmasında Malatya’da 3.Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan kamulaştırma sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Öz, “ 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin alanı 12 milyon metrekare. Bunun 2 milyon metrekaresi şahıs diğeri ise Hazinenin. Kaç sene geçti bu yıl 5’inci yıla giriyor. Sadece 1,8 milyon metrekarenin alt yapısı yapıldı. Ama 10 milyon metre kara arazi içerisinde belli oranlara serpiştirilmiş bulunan özel mülkler var. Bu 2 milyon metrekareden dolayı 8 milyon metrekarenin de kıymeti yok. Bu kamulaştırma niye yapılmıyor bunu sorgulamak gerekiyor. Bu sorun kimden kaynaklanıyorsa yerelde mi milletvekillerinde mi Bakanlıkta mı Organize Sanayi yönetiminde mi bu nerden kaynaklanıyorsa bunu gündemde tutmak lazım ki bu kamulaştırma neden gecikiyor gecikmenin sebebi hangi kuruluş kurumsa aktörse onun mutlaka bunu hızlandırması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yeni eylem planlarını açıkladığını hatırlatan Öz, yeni eylem planlarında uygulamanın ise cari açığı kapatmak olduğunu söyledi. Dışa bağımlı olduğumuz konularda üretimin Türkiye’de yapılması konusunda birçok teşvik belgesinin açıklandığını kaydeden Milletvekili Öz, “Sanayi ve Ticaret odası ve yerel yöneticiler olarak Başbakan’a gidelim Malatya’da 8 milyon metrekare alan var alt yapısı hazır, üst yapısı hazır. Havaalanına yakın, karayolu var, demiryolu var. Biz bu yatırımların Malatya’da konuşlandırılmasını istiyoruz diye talepte bulunalım” dedi.