MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN BASIN İLAN KURUMU MÜDÜRÜ ABACI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN BASIN İLAN KURUMU MÜDÜRÜ ABACI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü’ne atanan Nihat Abacı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Beraberinde AK Parti İl yönetiminden bazı üyeler ile BİK Müdürü Abacı’yı makamında ziyaret eden Milletvekili Şahin, Malatya’da basın camiasının yakından tanıdığı Nihat Abacı’nın her zaman yerel basına destek konusunda sahada olduğunu söyledi. Abacı isminin Malatya için en isabetli isimlerden biri olduğunu söyleyen Şahin, mutlaka her eve bir yerel basının girmesini teşvik edici bir takım tedbirlerin alınmasından yana olduğunu dile getirdi.
Artık günümüz dünyasında teknolojinin hızla geliştiğini ve bu ortamda internet gazeteciliği ve sosyal medyanın çok aktif olduğunu belirten Şahin, “Tabi yazılı basın olmasa olmazlardandır. Ancak özellikle internet gazeteciliği konusunda dünyanın neresinde olursanız olun belki yerel basını takip etme konusunda internet vasıtasıyla görebiliyorsunuz. İnternet haberciliği konusunda çaba gösteren kardeşlerimiz var. Onlarda güzel bir hizmet yapıyorlar. Onlara da bu pastadan bir pay verilirse orada çalışan işçi sayısına da katkı sağlayacaktır. Özellikle yerel basının ayakta kalması için önlerindeki çakıl taşlarını ayıklamak zorundayız" diye konuştu.
Konuşmasında gazetecilere uygulanan sansür ve baskı iddiaları ile ilgili de konuşan Şahin, “Basın denince Türkiye’yi hep dışarıya karşı şikayet etmeye çalışan malum bir takım muhalif çevreler var. Yani Türkiye’de basın özgürlüğünün var olup olmadığını tartışmaya açmak isteyenler var. Ama şunu bilmek lazım ki kesinlikle Türkiye’de özellikle kendi özgür iradeleriyle yazmış oldukları köşe yazılarından dolayı basın ahlak ilkelerine uyarak yapmış oldukları çalışmalarından dolayı şu anda hiçbir Allah’ın kulu devlet tarafından soruşturmaya tabi tutulmamış veya gözaltına alınmamıştır. Ancak gazeteciliğin dışında bir takım marjinal grupların emrinde gazetecilik kimliğinin arkasına sığınarak bu ülkenin menfaatlerini bir takım marjinal gurupların lehine yanlış bir şekilde göstermeye yönlendirmeye çalışmalar yapan kim olursa olsun cezasını çekecektir. Bu ülkede hukuk devletidir milletimize karşı devlete karşı yapmış oldukları çalışmalardan dolayı elbette karşılarında devletin gücünü göreceklerdir” şeklinde konuştu.
Türkiye’de basının hür ve özgür olduğunu belirten Şahin, ancak özellikle ana muhalefet partisinin bu konuyu çarpıttığını dile getirdi.
Şahin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’da, 1 Ocak itibariyle görevine atandığını belirterek kentteki yerel basının güçlenmesi adına bir takım projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Abacı ayrıca, son dönemlerde İletişim Fakültesi mezunlarının arttığını ve bu nedenle de Malatya’da Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün kurulması adına siyasilerden destek talep etti. Bu alanda istihdamın arttırılması adına BYEGM’nin Malatya’da il müdürlüğü açması konusunda Milletvekili Şahin’den destek istedi. Milletvekili Şahin’de Abacı’nın bu talebi ile yakından ilgileneceklerini ve ilgili yerlerle görüşeceklerini söyledi.