Milletvekili Şahin’den Mahalle Ziyaretleri

Milletvekili Şahin’den Mahalle Ziyaretleri

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya’da içme suyunda yaşanan sorunun kaçak su kullanımından kaynaklandığını söyledi.
Milletvekili Şahin, beraberinde partili yöneticilerle birlikte Hanımınçifitliği Mahallesi ile Orduzu Mahallesinde muhtarlarla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi.
Bölgede daha çok sulama suyu ve içme suyu sorunları ile karşılaşan Milletvekili Şahin, sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesinin yoğun bir çalışma içerisinde bulunduğunu ifade ederek, “Özellikle içme suyu bir tek Malatya’nın değil, Türkiye’nin genel bir sorunu. Şuanda Allah’a hamd olsun Malatya’da belki kaynağımız güçlü olduğu için sudan sorun yaşamamız lazım. İnsanlarımıza belediye hizmeti olarak evlerinin hepsine içme suyunu vermişiz. Doğru mu? Her yerde şebekeli suyumuz var. Burada bize de bir görev düşüyor. Bugüne kadar normalde insanlarımız belki kaçak diyebileceğimiz saate bağlı olmayan vanalar bağlayarak bağını ve bahçelerini suluyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bana verdiği bilgiye göre, şuanda 270-280 noktada kaçak vana yakalanmış. Bu gerçekten vebaldir. Burada bütün sorumluluk belediyenin dışında hepimize düşüyor. Bu nedenle kaçak suyun önüne geçmediğimiz sürece musluklarımızdan sağlıklı bir suyun akmasını bekleyemeyiz. Şuanda büyükşehir belediyemiz ciddi bir çalışma yapıyor ve kaçak su kullananlara ciddi para cezaları veriyorlar. Vatandaşlarımızın biraz daha tedbirli olması lazım” diye konuştu.
Şahin, “Cumhurbaşkanımız millet tarafından, mahallemizin muhtarını seçer gibi Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanını seçtik. Bu durum Türkiye’de bir dönüm noktasıdır, bir kırılma noktasıdır. Artık bizden önceki dönemlerdeki vesayetçi anlayışın bir daha bu ülkede nüksetmemesi için çok ciddi yasal düzenlemeler yaptık. İnşallah bundan sonraki dönemlerde her 5 yılda bir milli iradenin tecelli etmesi ile beraber cumhurbaşkanlarımızı seçmiş olacağız” dedi.