Milletvekili seçimleri basın merkezi İstanbul’da kuruluyor

Milletvekili seçimleri basın merkezi İstanbul’da kuruluyor

01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, BYEGM ile AA işbirliğinde seçim günü İstanbul Grand Hyatt Otel’de bir basın merkezi kurulacak.
“Geçmişten günümüze Türkiye’de seçimler"fotoğrafsergisinin de yer alacağı basın merkezinde AA tarafından sağlanacak imkânlarla seçim sonuçları canlı olarak takip edilebilecek.



5 DİLDE BİLGİLENDİRME
Merkezde ziyaretçilere, Türkiye'deki milletvekili seçim sistemine ilişkin verilerin yer aldığı, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Almanca olmak üzere 5 dilde hazırlanan "Türkiye'de milletvekili seçimleri" başlıklı kitapçıklar dağıtılacak.Merkezde ayrıca "Oyumuzu nasıl kullanacağız?, Milletvekili seçimlerinde kimler oy kullanabilir?" ile "Seçim günü sandık kurulunda kimler görev alır?" başlıklarıyla 5 dilde bilgilendirici infografikler ile "20 soruda Türkiye'de seçimler" başlıklı broşür de sunulacak.BYEGM tarafından hazırlanan seçim kitapçık ve görsellerine kurumun internet sitesinden de ulaşılabiliyor.
Basın merkezlerinde görev yapmak isteyen yerli ve uluslararası basın mensupları için akreditasyon işlemleri 26 Ekim 2015’te tamamlandı.BYEGM ile AA işbirliğinde 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için de 07 Haziran 2015’te Ankara, İstanbul, Berlin ve New York’ta 4 ayrı basın merkezi kurulmuştu.