Milletvekili Tunç: "kurucaşile Yolu İhalesi Yapılacak"

Milletvekili Tunç: "kurucaşile Yolu İhalesi Yapılacak"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın-Çakraz-Kurucaşile yolunun kalan bölümü için ikmal yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini ve yol çalışmalarının hızla devam edeceğini söyledi.
Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2010 yılında programa aldıkları Çakraz-Kurucaşile yolunun 2011 yılında proje çalışmalarının tamamlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini ve ardından da yol yapım çalışmalarını başlattıklarını ve şu anda çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Milletvekili Tunç, 54 km. uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraz’a kadar olan 25 km.lik bölümünü bölünmüş yol olarak hizmete açtıklarını belirterek; 5 adet tünel, 2 adet viyadük ve 10 adet köprü inşaatının yer aldığı projede Tünellerden ilkinin 968 metre uzunluğundaki Avara tüneli olduğunu ve hizmete açıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, ikinci tünelin 2600 metre uzunluğundaki Cumayanı tüneli olduğunu belirterek, bu tünelin de açma çalışmalarının tamamlandığını, tünel çıkışında da Dizlermezeci viyadüğünün inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Tunç, açıklamasında, Bartın-Kurucaşile arasında 1 katrilyon lira civarında ulaştırma yatırımı yapıyoruz, dağları deliyoruz, Kurucaşile’ye ulaşmak için, ben buradan bu büyük yatırımları memleketimize kazandıran başta Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza tüm Kurucaşileliler adına teşekkür ediyorum” dedi.