Milletvekili Yüksel Ekonomiyi Değerlendirdi

Milletvekili Yüksel Ekonomiyi Değerlendirdi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Yüksel, küresel ekonomide yaşanan tüm sarsıntılara rağmen Türkiye ekonomisinin yüzde 5.8’lik ortalama büyüme değerini yakaladığını söyledi. Yüksel, Denizli ekonomisinin de 2023 ihracat hedefinin 15 Milyar dolar olarak öngörüldüğünü ifade etti.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstünde bir performans sergilemekte olduğunu ve uluslararası kuruluşların Türkiye ekonomisi ile ilgili yaptıkları büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda kaldıklarını belirtti. Türkiye ekonomisinin 2013 yılında yüzde 4.1, 2014 yılının ilk yarısında ise yüzde 3.3 lük bir büyüme sergilediğini ifade eden Yüksel, "2008 yılında yaşanan küresel krizin ardından altı yılı geride bıraktık. Geçen 6 yıl boyunca ekonominin tüm aktörleri istikrar ortamının yeniden sağlanması ve ekonomik olarak tekrar düzlüğe çıkma adına büyük gayret sarf ettiler. Ancak küresel ekonomide istenen istikrar ortamına hala ulaşılamadığını görmekteyiz.. 2013 yılında beklentilerin de üstünde bir performans göstererek yüzde 4,1’lik bir büyüme oranı yakalayan ekonomimiz 2014 yılının ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdü ve uluslararası kuruluşları, ülkemiz için yaptıkları büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda bıraktı" dedi.
Denizli’nin ekonomik göstergelerine bakıldığında ise ülke genelinde yaşanan olumlu gelişmelerin yansımalarını gördüklerini bildiren Yüksel, "Denizli ilimiz 2002 yılında 503 olan ihracatçı firma sayısı 503’ten 902’ye, aynı dönemde ihracat değeri ise yüzde 325 artarak 2,9 milyar dolar düzeyine çıktı ve en çok ihracat yapan 8’inci il oldu. Ocak-Eylül döneminde ise Denizli 2,2 milyar dolar ihracatla 7. sıraya çıkmış durumda. 2002 yılında Denizli 122 ülke-bölgeye ihracat yaparken bu sayının 2013 yılında 172’ye çıkmış olması da dikkatlerden kaçmamaktadır. Denizlili ihracatçılar, ihracatlarını artırırken ulaştıkları pazar sayısını, dünya üzerinde değdikleri nokta sayısını artırdılar. Önümüzdeki dönemde bu değerlerin Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin kıymetli destekleriyle daha da yukarılara çıkacağını olan inancım tamdır. Bununla birlikte 2023 yılına gelindiğinde ise Denizli’nin 15 milyar dolar ihracat yapacağına da gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.