Milli Boksör Kılıçcı. Olimpiyat Vizesi Peşinde

Milli Boksör Kılıçcı. Olimpiyat Vizesi Peşinde

Milli boksör Adem Kılıçcı, 2016 Rio Olimpiyatları’na vize almak için ringe çıkıyor.
Uluslararası Boks Birliği (AIBA)’nin düzenlediği AIBA Profesyonel Boks (APB) müsabakalarında mücadele eden milli boksör Adem Kılıçcı, 75 kiloda Mısırlı rakibi Hosam Abidin ile karşılaşacak. 4 boksörün mücadele ettiği APB maçlarının 1 Kasım 2014’te oynanan ilk tur maçında Kenyalı boksör Abaka ile karşılaşan Kılıçcı rakibini 3-0 gibi farklı bir skorlar geçerek Rio yolunda ilk adımı atmıştı. 2. tur maçındaysa zorlu rakibi Rus sporcu Artem Chebotarev’i 6 raundluk maçta ezici bir üstünlükle geçerek turnuvanın en iddialı ismi olduğunu kanıtlamıştı.
Milli boksör Kılıçcı, yarın saat 21.00’de Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda Mısırlı boksör Hosam Abidin’e karşı ringe çıkacak. Karşılaşmaya seyirci girişi ise ücretsiz olacak.
Adem Kılıçcı, kalan 4 maçını da kazanırsa 2016 Rio Olimpiyatları’na vize alarak Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak. APB’de 4. tur maçı ise 23 Ocak 2015 tarihinde oynanacak.
"HEDEFİM OLİMPİYAT ALTINI"
Maçları kazanmak için çok çalıştığnı ifade eden başarılı boksör Kılıçcı, "APB maçının hem kendim hem de Türkiye’nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda temsil edilmesi açısından öneminin farkındayım en büyük arzum ülkemize olimpiyat altınını getirmek, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağım.Tüm spor severleri ve boks seyircisini beni desteklemek için Caferağa Spor Salonu’na bekliyorum” dedi.