Milli Eğitim Müdürü Çelik, Okulları Ziyaret Ediyor

Milli Eğitim Müdürü Çelik, Okulları Ziyaret Ediyor

Yeni göreve başlayan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü (MEM) Mustafa Çelik, okul ziyaretleri yaparak yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alıyor.
İlk olarak Gazipaşa İlkokulunu ziyaret eden MEM Müdürü Çelik, öğretmenler ile bir araya gelerek, “Asıl olan sizlersiniz, siz olmadan biz olmayız” dedi.
Öğretmenler olmadan kendilerinin bu görevde bulunmasının bir anlamı olmayacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Çelik, “Öğretmenlerimiz vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek için gayret gösteriyorlar, bizler de onların memnuniyetini artırmak, çalışma şartlarını daha iyi hale getirmek için varız. Hedefimiz iyi insan yetiştirmek. Bizler biliyoruz ki az bir sayıda da olsa eğitim dışında kalan insanlar toplumumuz için ülkemiz için büyük bir kayıp. Bu bilinçle hareket edip çocuklarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerimizin mutluluğu için koşturacağız. Ülkemizi daha iyi noktalara ulaştırmak için çabalayacağız” diye konuştu.
Daha sonra Pırlaklar Mevkii İlk/Ortaokulunda okul öncesinde eğitim gören çocukları ziyaret eden Çelik, aynı zamanda okul binasında incelemelerde bulundu.
Okuldaki eksikliklerle ilgili olarak Okul Müdür Volkan Saygılı’dan bilgi alan Çelik, okuldaki eksikliklerin zamanla giderileceğini ve okulla ilgili altyapı zenginleştirme çalışmalarının birinci dönem itibariyle tamamlanacağını belirtti.
Daha sonra anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Çelik, okul öncesi okullaşma oranlarında Kastamonu’nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yüzde 29 olan 3-5 yaş okullaşma oranını daha yukarılara çıkartmak için planlama çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, okul öncesinde alacakları yolun daha çok olduğunu kaydetti.