Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Azerbaycan’da Savunma Sanayi Fuarı’na Katıldı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Azerbaycan’da Savunma Sanayi Fuarı’na Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan’da ilk kez düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (ADEX 2014) katıldı.
Bakü Expo Center’da 3 gün sürecek fuarın açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov, Azerbaycan Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov ile Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş ve diğer yetkililer katıldı.
Fuar gezisi öncesi Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov’la görüşen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, böyle bir fuar düzenledikleri için Azerbaycan’ı tebrik etti. Yılmaz, “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın böyle bir fuar düzenlemesinden dolayı gurur duydum” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından Bakan Yılmaz, fuarda yer alan bazı stantları gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı. Bakan Yılmaz’ın Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’la görüşmesi ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
11-13 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek fuara 33 ülkeden, 168 yerli ve yabancı firma katılıyor. Fuarda Türkiye’yi ASELSAN, HAVELSAN, TAİ’nin de aralarında bulunduğu 30’dan fazla savunma sanayi kuruluşu temsil ediyor. Türkiye bu sayı ile fuarda en geniş temsil edilen ülke konumunda bulunuyor.