Milli Takım Üzerinden Gençlik Ve Spor Bakanlığı İle Tff’ye Sitem

Milli Takım Üzerinden Gençlik Ve Spor Bakanlığı İle Tff’ye Sitem

MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda’ya 3-0 mağlup olmasını eleştirerek, "Dünkü hezimet sonrasında artık feryat etmek istiyoruz, Ankaragücü yıllardır can çekişiyor, 1 TL geliri olmadan ayakta durmaya çalışıyor" dedi.
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde başkan Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada dün akşam İzlanda’ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nı eleştirdi. Milli takımın İzlanda’ya karşı oynadığı futbol ve alınan sonucun millet olarak herkesi üzdüğünü belirten Yiğiner, "Ülke olarak, birlikte aynı duygularla hareket ettiğimiz ve bizi birbirimize bağlayan en önemli değerlerden biri olan A Milli Futbol Takımımızın böyle bir sonuçla sahadan ayrılması futbol kulüplerimiz içinde önemli bir motivasyon kaybıdır" dedi.
Milli takımın aldığı bu sonuç üzerine ülke futbolunu ve sporunu yönetenlere bir serzenişte bulunmak istediğini belirten Yiğiner, MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün 105 yılık geçmişiyle Türk sporunun ve ülkenin en eski ve önemli markalarından birisi olduğunu kaydetti. Yiğiner, bünyesinde yıllarca birçok spor branşını barındırmış olan MKE Ankaragücü’nün yurt dışında da ülkemizi defalarca temsil ettiği hatırlattı.
MKE Ankaragücü’nün altyapı tesislerinde bugüne kadar çeşitli branşlarda binlerce sporcu yetiştirdiğini ve ülke sporuna çok sayıda milli sporcu kazandırdığını belirten Yiğiner, "Bir okul görevi görmekte olan altyapı tesislerimizden en son futbol milli takım seçmelerine çeşitli yaşlarda 17 futbolcumuz çağrılmıştır. Bu çocuklarımız Tandoğan Tesisleri’nde bozuk zeminde her gün sakatlık riski ile antrenman yapmaktadır. Birçok sporcumuz da bu bozuk zeminde ciddi sakatlık yaşamaktadır" ifadelerini kullandı.
"ANKARAGÜCÜ CAN ÇEKİŞİYOR"
MKE Ankaragücü olarak şu anda spor yapmaya elverişsiz durumda olan Tandoğan Tesisleri’nde altyapı bakımı ve onarımı ile ilgili olarak 1,5 yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonundan yardım beklediklerinin altını çizen Yiğiner, "Ne hikmetse bütün çabalarımız ve müracaatlarımıza rağmen görevi ülke sporuna yardım edip geliştirmek olan kurumlarımızdan ve federasyondan 105 yıllık kulübün alt yapısına yardım ve destek bir türlü gelmiyor. Dünkü hezimet sonrasında artık feryat etmek istiyoruz. Bu kulüp burada yıllardır can çekişiyor. 1 TL geliri olmadan ayakta durmaya çalışıyor. Lütfen Türk sporuna ve gençliğine hizmet edecek olan bu kulübün temel ihtiyaçlarıyla ilgilenin artık" açıklamasında bulundu.