Milliler Dakar’da Finale İlerliyor

Milliler Dakar’da Finale İlerliyor

En zorlu motor sporları yarışı Dakar’da Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle yarışan Şakir Şenkalaycı günü 67. sırada, takım arkadaşı Serkan Özdemir de 79. sırada bitirdi.
Dakar’da zorlu Bolivya etabının ardından TMF Dakar takımının sporcuları Şili’de Iquique-Calama etabını kum fırtınası altında geçti. Atacama Çölü’nün geride kaldığı etapta 93 yarışçı start aldı. Milli yarışçılar, kum tepeleriyle boğuştuktan sonra, 3 bin 500 rakıma taşlı ve dar vadilerden çıktılar. 450 kilometresi özel etap, toplam 538 kilometreden oluşan parkuru 09:37:35’lik zamanıyla Şakir Şenkalaycı 67. sırada, Bolivya etabını aynı gün tamamlayıp, hiç dinlenmeden Calama bölümüne başlayan Serkan Özdemir de 10:23:04 ile 79. sırada tamamladı.
Şili’nin kuzeyinde dünyanın en kurak çölü Atacama’da son kez yarışılan etabı Portekizli pilot Helder Rodrigues kazandı. And Dağlar’ının eteklerindeki dünyanın en kurak yeri Calama etabında Koray Özkaplan da 81. oldu.
Şakir Şenkalaycı kum fırtınası nedeniyle etabı zor tamamladıklarını belirterek, “Soğuk ve yağmurlu Bolivya etabının ardından çölde zor bir etabı geçtik. Kum fırtınası ile güne başladık ve etabın ilerleyen kilometrelerinde kayalık zeminde mücadele etmek iyice zorlaştı. Kum fırtınası hiç durmadı ve tüm yarışçıları yavaşlattı. Derin vadi geçişlerine navigasyon sorunlarını da eklersek karmaşık bir günü de tamamladık. Şükürler olsun sağ salim finişe ulaşma başarısını gösterdik” dedi.
Motosiklet sınıfında 9. etap sonunda İspanyol pilot Marc Coma liderliğini sürdürdü. Genel klasmanda Şakir Şenkalaycı 60., Serkan Özdemir 85. ve Koray Özkaplan da 87. sırada yer aldı.
Dakar Rallisi’nin 10. etabında sporcular bugün Şili’den Arjantin’e geçecekler. And Dağları’nda Calama-Salta arasında toplam 891 kilometre kat edecek sporcular, 371 kilometrelik özel etabı da aşacaklar. Şili-Arjantin sınırından sonra tuz gölü Salinas Grandes’te başlayacak özel etap 3 bin 600 metre ile 4 bin 500 metre yüksekliğe sahip.