Minibüsçüler: “bizler Zam İstemiyoruz”

Minibüsçüler: “bizler Zam İstemiyoruz”

İstanbul’da minibüs ücretlerine gelen yüzde 10’luk zammı değerlendiren minibüsçüler, zammın gelmesinden memnun olmadıklarını belirterek, “10 kuruş 20 kuruş zam çözüm değil. Bu zamlar olsa ne olur olmasa ne olur” dedi.
İstanbul’da taksi ücretlerine yapılan yüzde 9’luk zammın ardından minibüslere de çok geçmeden zam geldi. 18 ayın ardından minibüslere yüzde 10’luk zam yapılarak 1 lira 50 kuruş olan ücret 1 lira 65 kuruşa çıktı. Zam sonrası İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, minibüslere yüzde 6’lık bir zam yapıldığını kaydederek, “18 ay önce minibüslere yüzde 6’lık bir zam gelmişti. Hem akaryakıta hem de yedek parçalara gelen zamlar sonrası minibüslerimize 18 ay üzerine yüzde 10 zam yapma ihtiyacı duyduk” dedi.
İstanbul halkını çok ucuza taşıdıklarını kaydeden Öztürk, “Biz İstanbul’da çok ucuza halkımızı taşıyoruz. Yaklaşık 4 ay önce otobüslere zam gelmişti dolayısıyla biz ihtiyaç duyulduğu için zam yaptık. Bu zam minibüsçüleri olumlu yönde etkilemez ihtiyaç duyulduğu için bu zammı yapıyoruz. Akaryakıta gelen zam göz önünde bulundurulursa bu doğrultuda esnafımız zam yapma gereksinimi duydu. Bizde bunu büyükşehir belediyesine talep ettik ve bu zammı gerçekleştirdik” diye konuştu.
Gelen yüzde 10’luk zammın ardından minibüsçüler isi zammın gelmesinden ziyade mazot fiyatlarının düşmesini istediklerini kaydetti.
“Bizler zam istemiyoruz” diyen bir minibüsçü, “Milletin refah düzeyi artsın yeter. 10 kuruş 20 kuruş zam çözüm değil. Bu zamlar olsa ne olur olmasa ne olur. Bizlerin aldığı mazot hasılatımızı geçiyor. Ücreti düşürsünler mazotta indirim yapsınlar” şeklinde konuştu.