Minik Öğrencilerden Yaban Hayvanlarına Sevgi Eli

Minik Öğrencilerden Yaban Hayvanlarına Sevgi Eli

Van’da, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Çınar Koleji tarafından ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Erçek Gölü’nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Van Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, en önemli görevlerinden birisinin kış aylarında yaban hayvanlarının yem ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirterek, bu kapsamda 8 ton yem aldıklarını söyledi. Van merkez ve ilçelerinde bulunan tüm sulak ve avlak alanlara yem bırakılacağını ifade eden Bakıcı, “Sebze halinden almış olduğumuz artıklar ile ekmek fabrikalarından almış olduğumuz bayat ekmekleri merkez ve ilçelerde belirlemiş olduğumuz tüm sulak ve avlak alanlara bırakmaktayız. Bunun için iki ekip oluşturduk. Yaklaşık bir ay öncesinden bu işlere başladık. Şimdiye kadar 3 ton yemi yaban hayvanları için doğa ortamına bıraktık” dedi.
Çalışmalarının kış boyunca devam edeceğini dile getiren Bakıcı, “Bu gün burada Çınar Koleji ile birlikte hayvanları aç bırakmayalım diye ‘Bir kap yemek, bir kalp sevgi’ adı altında bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimizle, hocalarımızla birlikte onlar için bayat ekmek, mısır, buğday ve arpa bıraktık. Güzel bir etkinlik oldu. Öğrencilerimizin duyarlılığının arttığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrenciler ise, sosyal sorumluluk projesi kapsamında soğukta üşüyen ve yem bulamayan hayvanları beslemeye geldiklerini belirterek, herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini söylediler.