Miniklerden Mavi Kapak Desteği

Miniklerden Mavi Kapak Desteği

Elbistan Gazipaşa İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri 4 aydan beri topladıkları mavi kapakları, Beyazay Derneği’ne teslim ettiler.
Gazipaşa İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri, öğretmenleri Mehmet Şahan’ın yönlendirmesiyle 4 ay önce mavi kapak toplama kampanyası başlattı. Minikler, 4 aydan bu yana devam ettirdikleri kampanya sonunda toplanan kapakları Beyazay Derneği Elbistan Şubesi’ne teslim ettiler. Kapakların teslimi sırasında düşüncelerini dile getiren öğrenciler, kapakların engelliler için sandalyeye dönüşmesini beklediklerini kaydettiler.
Öğretmen Mehmet Şahan, “Çocuklarımızda sosyal bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık. İnanıyorum ki toplanan kapaklar bir engelli kardeşimizi sevindirir” dedi.
Beyazay Derneği Şube Başkanı Gökhan Kılıç ise, miniklere teşekkür etti. Kılıç, “Öğrencilerimize bu çalışma dolayısıyla teşekkür ediyorum. İnşallah teslim aldığımız bu kapaklar engelli bir kardeşimizin yüzünü güldürür. Bir sandalye temin edilir. Ama burada asıl önemli olan, minik yüreklere engelli insanların varlığını anlatmaktır. Öğretmektir” diye konuştu.
Daha sonra toplanan kapaklar teslim edildi.