Misiad Balıkesir İl Temsilciliğine Tutmaz Getirildi

Misiad Balıkesir İl Temsilciliğine Tutmaz Getirildi

Türkiye’deki iş dünyasına yeni bir soluk kazandırmak için geçtiğimiz aylarda kurulan Memleketçi İş Adamları Derneği’nin (MİSİAD) Balıkesir İl Temsilciliği’ne Ayvalık’ın sevilen işadamlarından Kamil Tutmaz getirildi.
Ayvalık’ta zeytin ve zeytin yağı sektörünün gelişmesi için uzun yıllar emek harcayan ve Türkiye’de bir ilk olan "stevia" bitkisinin ekonomiye kazandırılmasında büyük payı olan Kamil Tutmaz’ın, MİSİAD Genel Merkezi’nin tekfini geri çevirmeyerek, Balıkesir İl Temsilciliği’ni kabul ettiği öğrenildi. Önceki gün Ankara’daki MİSİAD Genel Merkezi’ne davet edilen Kamil Tutmaz’a Genel Başkan Feridun Öncel tarafından Balıkesir İl Temsilciliği beratı törenle takdim edildi.
Ayvalık’a dönen Kamil Tutmaz, MİSİAD’ın Yeni Türkiye’nin iktisadi gücü olduğunu vurguladı. MİSİAD’ın Balıkesir İl Başkanlığı’nın gerçekten önemli bir görev olduğuna işaret eden Tutmaz, “İlimizin sınaî ve iktisadî gelişimine katkıda bulunmak önceliğimizdir. Balıkesir coğrafi mevkii itibariyle tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çevresindeki metropol kentlerin erzak deposu durumundadır. Hedefimiz, tedarikçilikten çok nihai tüketiciye ulaşacak ulusal markalar oluşturarak, değerlerimizi yine bölge insanının emeği ile değerlendirmek olacaktır. Ayrıca, Bandırma limanının avantajı ve gelişmekte olan ucuz enerji kaynakları ile sanayi yatırımlarında MİSİAD faal rol alacak ve bölgede istihdamın yanında ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır. Tabii şu an Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’un aynı zamanda sanayici olması büyük bir avantajdır. Tüzüğümüz gereği ahilik düsturuyla Balıkesir’imizin hak ettiği iktisadi forma ulaşması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız” diye konuştu.