Mısır jetleri Libya'yı hedef aldı!

Mısır jetleri Libya'yı hedef aldı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör örgütü DAEŞ tarafından Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesine ilişkin, "Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve en basit insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, sabahın ilk saatlerinde televizyonda yaptığı konuşmada, öldürülen 21 Kıpti'nin ailesine ve Mısır halkına başsağlığı diledi.

"Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve en basit insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor" ifadesini kullanan Sisi, Mısır'ın terörü bitirmede daha önce başarılı olduğunu ve bunu tekrar yapmaya gücünün bulunduğunu vurguladı.

Mısır'ın sadece kendisini değil tüm insanlığı savunduğunu, bu meyanda Ulusal Savunma Konseyi'ni derhal toplantıya çağırdığını belirten Sisi, burada, gerekli tüm adımların atılması için kararların alındığını kaydetti.

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti'nin, DAEŞ militanları tarafından öldürüldüğüne dair görüntülerin dün yayınlanmasının ardından, Mısır'da 7 gün yas ilan edilmişti.