Mısır'a 20 milyon dolarlık yardım

Mısır'a 20 milyon dolarlık yardım

Kanada, Mısırlı gençler ve kadınların istihdam ve iş programlarına katkı için toplam 20 milyon dolarlık bir yardım paketi açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, 2013 yılının Aralık ayından bu yana Kahire’de tutuklu bulunan Mısır asıllı Kanadalı gazeteci Muhammed Fahmy’nin durumunu görüşmek üzere, Kahire’ye hareketinden önce bir açıklama yaptı.

Ülkesinin Mısır’da en çok ihtiyaç duyulan istihdamın ve verimliliğin artırılmasına dönük girişimleri desteklediğini ifade eden Bakan Baird, İnsana Yakışır İş İçin Gençlik Projesi’ne 5 milyon dolar ve kadınların gelirlerini artırmak için verimlilik programına da 15 milyon dolar yardımda bulunduklarını kaydetti.

BAİRD’İN GÜNDEMİ MUHAMMED FAHMY

Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Baird’in Kahire ziyareti süresince Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ve Devlet Başkanı Sisi ile görüşeceği bildirildi.

Bakan Baird’in gündeminde, Mısır’da tutuklu bulunan gazeteci Muhammed Fahmy’nin durumunun görüşülmesinin yer aldığı belirtilen açıklamada, Fahmy’nin hemen salıverilmesinin beklenmediği de kaydedildi.

Öte yandan Kanada resmi haber ajansı Canadian Press’e konuşan ve ismi gizli tutulan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Bakan Baird ile Mısırlı meslektaşının, Fahmy’nin salıverilmesi konusunda anlaştıklarını öne sürdü.