Mkabb 2’inci Toplantısını Yaptı

Mkabb 2’inci Toplantısını Yaptı

Muş Katı Atık Belediyeler Birliği (MKABB) toplantısı, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.
Muş Katı Atık Belediyeler Birliği 2’inci olağan toplantısını gerçekleştirdi. Muş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen MKABB toplantısı saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Birlik Başkanı ve Belediye Başkanı Feyat Asya, birliğin amacı, misyonu ve vizyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Asya, “Çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak başlıca vizyonumuzdur. Çöp ve katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanımı, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili hizmetleri yönetmek, yapmak ya da yaptırmak, yerleşim yerlerinde kirliliğe yol açacak çevre sorunlarını gidermek, Belediye Kanunu ile bu yerel yönetimlere verilen çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atıklarla ilgili hizmetleri yapmak veya yaptırmak şeklindedir” dedi.
Birliğin amacı ile ilgili de bilgi veren Asya, “Çöp ve katı atıkların toplanması, taşınması, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili hizmetleri yönetmek ya da yapmak istiyoruz. Belediyelerin topladıkları evsel çöplerin tamamını bertaraf sahasına getirmesini sağlayıp, çöplerin düzenli depolama sahasına kabulünden bertarafına kadar işlemleri sağlıklı ve prosedürlere uygun şekilde yapılmasını sağlayacağız. Düzenli depolama sahasına kabul edilen çöplerin içerisindeki geri dönüştürülebilir nitelikte olanların kaynakta ayrı toplanması, ayrı taşınması, ayıklanması ve değerlendirilmek üzere satışı ile ilgili hizmetleri yöneteceğiz. Geri dönüştürülebilir atıkların kaynakta ayrı toplanması için halkı bilinçlendirme kampanyası düzenleyip, belediyelerin çöplerden ayrı olarak toplayıp getirdikleri geri dönüştürülebilecek atıkları çöp ayıklama tesisine kabul edecektir” diye konuştu.
Daha sonra katı atık alanı için yapılan girişimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, “Daha önce alan için uygun görülen bölge için köy halkı yargıya başvurmuştu. Biz köylülerle gerekli görüşmeler yaptık, ancak bir sonuç alamadık. İnşallah düşündüğümüz bazı bölgelerle ilgili girişimlerimiz olumlu sonuçlanacaktır. Bu alanda ilçe ve belde belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz. En kısa sürede yer tahsisi sorununu çözmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Hasköy, Korkut ve Varto ilçe belediye başkanları ile belde belediye başkanları ve birlik meclis üyeleri katıldı.