Mobef Hedefi Aştı

Mobef Hedefi Aştı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde hazırlanan MOBEF Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı 19-23 Kasım 2014 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde başarıyla tamamlandı. 26 bin 695 kişi ile de 20 bin olan ziyaretçi hedefini aştı.
GTO’nun farklı sektörleri desteklemek ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla özel bir proje olarak öne çıkardığı MOBEF kapsamında, 76 firma ve 100’ün üzerinde acentelik katılımcı olarak yer aldı. 40 ülkeden 26.695 kişi tarafından ziyaret edilen fuarda İran, Irak, Suriye, Filistin, Rusya, Ukrayna başta olmak üzere 15 ülkeden alım heyeti ağırlandı.
MOBEF, Mobilya üreticilerinin Fuara özel hazırladıkları birbirinden özel ürünlerin ilk kez sergilenmesi nedeniyle de büyük ilgi gördü. Mobilya sektörünün ülkemizdeki önemli merkezleri arasında yer alan İnegöl, Ankara, İzmir, Kayseri, Manisa, Adana, Mersin, Kahramanmaraş gibi bölgelerden firmaların yanı sıra Gaziantep’te üretim yapan firmaların, ziyaretçilere sektörün şehirdeki potansiyelini anlatma fırsatı yakalaması dikkat çekti.
15 bin metrekare alanda hazırlanan fuarın önümüzdeki yıldan itibaren her yıl Gaziantep’te düzenlenmesinin sektöre ve şehre önemli katkılar sağlaması öngörülüyor.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık Fuarla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:
“Ülkemizin 2023 yılı için önüne koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Gaziantep’in gücü bu hedefin lokomotifi olacağını çok net gösteriyor. Ancak bu hedefe yeni sektörler, yeni branş ve yeni ülkelerle ulaşabiliriz. Mobilya sektörü de bu yeni sektörlerden biri olacak, yeni pazarlar yaratacak. Gaziantep’in 30 yıl öncesinde var olan ama henüz kapasitesini tam olarak göstermeyen mobilya sektörü, MOBEF sayesinde yeni bir vizyon kazanıyor diyebiliriz. Gaziantep’te mobilya sektörüne yönelik ilk ihtisas fuarını başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlkler her zaman zor oluyor, insanları inandırmak çok zor oldu ama fuarın başarısı bundan sonraki yıllar için önemli bir referans oldu.”
Erexpo Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Erdal Usta ise, ilk yılında MOBEF’in rüştünü ispat ettiğini, katılımcı ve ziyaretçilerin büyük bir şaşkınlık ve mutlulukla fuarı takip ettiğini belirterek her geçen yıl büyüyen bir MOBEF’in Gaziantep’te sektörün önünü açacağını dile getirdi. Katma değer açısından mobilya sektörünün tüm sektörlerin önünde olduğunu belirten Usta, bu ivme ile Gaziantep girişimcilerinin Türk mobilya sektöründe önemli bir oyuncu olmasını beklediklerini belirtti.