Mogder Başkanı Kayıkçı: "kilometrede Ceza Sevindirici"

Mogder Başkanı Kayıkçı: "kilometrede Ceza Sevindirici"

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan bir olayda, otomobilin kilometresinin düşürüldüğü gerekçesiyle mahkemenin aracı satan kişiye ceza kesmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.
Bu tür olayların sık sık yaşandığını, fakat MOGDER olarak bu konuda dernek üyelerine sonuna dek güvendiklerini belirten Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, "Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada kilometresi düşürülmüş otomobil sattığı için, aracı satan kişiye ’ayıplı mal sattığı’ gerekçesiyle satış fiyatının yüzde 20’si olan 5 bin 300 lira ’kötü niyet tazminatı’ olarak ödemesine hükmetti. Bu karar ikinci el satışlarında emsal teşkil edecek bir karardır. Mahkemenin verdiği bu kararı oldukça önemli buluyoruz. Bizler MOGDER Üyeleri olarak zaten bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Fakat bu konuyu suistimal edenlere karşı, bu dava oldukça önemli bir tedbir olacaktır" dedi.
Galerici esnafın bu tür uygulamalardan uzak durmaya çalışmasına rağmen, merdiven altı olarak tabir edilen ve yeri yurdu belli olmayan insanların vatandaşı suistimal ettiğini kaydeden Kayıkçı, "Bu tür cezaların artması caydırıcı olacaktır. Biz oto galerici esnafımıza güveniyoruz. Vatandaşlarımız da araç alım satımlarını galerici esnafımızdan yapsınlar. Belli bir miktarda kar elde etmek isterken daha büyük zararlara uğramamaları adına bu çok önemli bir konu" şeklinde konuştu.