Movıng From The Margıne Of Socıety (mms) Tekirdağ’da

Movıng From The Margıne Of Socıety (mms) Tekirdağ’da

Toplumun dezavantajlı gruplarından hareketle kurulan, AB Komisyonu tarafından finanse edilen ve Hayat Boyu Öğrenme Programı içerisinde yer alan çok taraflı ortaklıklar merkezi projesi kapsamında bir araya gelen Moving from the margins of society (MMS) Tekirdağ’a gelerek Süleymanpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.
İngiltere-Hemel Hempstead, Almanya-Berlin, Norveç-Birkeland, Danimarka-Kopenhag, Yunanistan-Atina, Türkiye-Tekirdağ ortaklarının katıldığı görüşmede Roman vatandaşların toplumdaki yerinin iyileştirilmesi adına müzakere yapıldı.
Başkan Eşkinat ziyaretin toplumun parçası olan vatandaşlara katkı sağlayacağını belirterek “Biz profesyonel bir ekiple hareket ediyoruz. En başından beri hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir toplum tahayyül ettik. Bu amaçlar çerçevesinde doğru yolda ilerlediğimize inanıyorum. Roman vatandaşlarımız için tasarladığımız projelerimiz var. Anne karnından itibaren başlayacak bir eğitimle çok daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çocuklarımız için rol model yaratmak, onların geleceğinin şekillenmesi açısından çok önemlidir. Rol modellerin artması demek, çocuklarımızın kendilerine örnek alıp geleceğe daha sıkı hazırlanması demektir” dedi.