MTV'yi daha az ödemek mümkün

MTV'yi daha az ödemek mümkün
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) birinci taksitinin ödenmesi için son 12 güne girilirken; daha az vergi vermenin yolları da gündeme geldi. 

Aracın motor silindir hacmi ve yaşına göre belirlenen MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5'ini aşıyorsa, aynı yaş grubundaki bir alt kademeden vergi ödeyebiliyorsunuz.

DEĞERİNİ ÖĞRENİN


Bu uygulamadan yararlanıp yararlanamadığınızı öğrenmek için önce aracınızın kasko değerini bilmeniz gerekiyor. Kasko değer listesi, her yılın Ocak ayı itibariyle Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği tarafından yayınlanıyor. Liste birliğin sitesinde de yer alıyor. Buradan aracınızın kasko değerine ulaşıyorsunuz. Kasko değerine göre MTV için, taşıtın kasko sigorta değerininyüzde 5'i hesaplanıyor.

Sonra, taşıtın yaşı ve silindir hacmine göre 2015 yılı MTV'si kıyaslanıyor. Takvim'in haberine göre, kasko değerinin yüzde 5'i tarifedeki MTV tutarından düşük ise aynı yaş grubundaki bir alt kademeden vergi ödeniyor. Üstelik uygulamadan yararlanmak için taşıtın kasko sigortasının yaptırılmış olması da gerekmiyor.

5 TAKSİTLE MTV

Bankalar, Ocak dönemi MTV ödemelerinin kredi kartıyla yapılması durumunda 3 ila 5 taksitfırsatı sunuyor: İş Bankası: 100 lira ve üzeri ödemelerde 3 taksit yapıyor. Yapı Kredi: 100 lira ve üzeri ödemelerde 3 taksit imkanı sunuyor. Finansbank: 3 taksit yapıyor. Ziraat: Maximum özellikli kredi kartıyla, MTV ödemelerinde 250 liraya kadar 3, 250 ve üzeri işlemlere 5 taksit yaptırılabiliyor. Halkbank: Müşteriler 'www.gib. gov.tr'den MTV ödemelerinde 500 liraya kadar 3, 500 lira ve üzerine 5 taksit imkanından faydalanıyor. Ödemeyi Halkbank Paraf, Parafly, Business kartlar ile yapanlar, Nisan sonuna kadar Onur Air'den yurt içi, dışı ve KKTC seyahatlerinde yüzde 30 indirimhakkı kazanıyor. Garanti: Bonus ile vergi ödemelerinde 3 taksit kolaylığı sağlıyor.